6. avgust 2020.6. avg 2020.
Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Uprava carina: Od početka godine u kamionima među robom za carinjenje nađeno više od 650 migranata

Carinici se gotovo svakodnevno susreću sa pokušajima migranata da se sakriveni među robom ilegalno prebace na teritoriju EU, a od početka ove godine je u pokušaju ilegalnog prelaska granice sprečeno više od 650 migranata, saopštila je danas Uprava carina.

Kako se navodi u saopštenju, često se dešava da na svom ilegalnom putu ka nekoj od evropskih zemalja migranti, sakriveni u kamionima "zalutaju" na neku od unutrašnjih carinskih ispostava.

"Upravo to se dogodilo osmorici migranata, koje su carinici pronašli 5. avgusta, kada je na ispostavi Terminal Niš stigao domaći kamion, koji je iz Soluna prevozio robu za uvoznika u Nišu. U njemu su carinici zatekli osmoricu mladića, gotovo dečaka, sakrivenih među paletama elektroda za elektrolučno zavarivanje", navodi se u saopštenju Uprave carina.

Carinici su pregledali kamion iako su makedonska carinska obeležja bila neoštećena, što govori o tome da je kamion pregledan u Severnoj Makedoniji, a kada su nakon okončanja carinskog postupka u prisustvu policije otvorili kamion, u njemu su osim robe bili i mladići.

Uprava carina navodi da će policija, koja ih je preuzela u dalju nadležnost, utvrdjivati kako su i gde migranti ušli u kamionski tovar.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa