Info

11. avgust 2020.11. avg 2020.
Epidemiološka situacija u Mačvanskom okrugu i dalje nestabilna

Epidemiološka situacija u Mačvanskom okrugu i dalje nestabilna

Epidemiološka situacija u Mačvanskom okrugu i dalje je nestabilna. Prema najnovijim informacijama koje se odnose na jučerašdi dan,u Mačvanskom okrugu je 15 novoobolelih, od kojih je 11 u Šapcu, 1 u Loznici, 1 u Krupnju, 1 u Bogatiću i 1 u Koceljevi.

- Do sada smo imali preko 3.000 obolelih, ali je aktivno obolelih još 1.058 osoba. Nadamo se da ćemo u narednom periodu od dve do tri nedelje biti na nuli. Što se tiče kontakata u kućnoj izolaciji taj broj se smanjuje. Trenutno je oko 1.000 kontakata u izolaciji na teritoriji Mačvanskog okruga, kaže epidemilog dr Dragana Radojičić, epidemilog iz ZJZJ Šabac.

Do sada je urađeno preko 15.000 testova u Mačvanskom okrugu, od kojih je ZZJZ uradio 22%, više od 3.000 testova. Kada je reč o novoobolelima, prosečna starost u prvom piku je bila 49, a u ovom, drugom talasu prosek je 49 godina.

- Pitanje je do kada će sve ovo da traje. Preventivne mere su neophodne zato što je virus prisutan u vazduhu i u ljudima. Najbitnije je da se pridržavamo mera zaštite koje podrazumevaju nošenje maski u zatvorenom i držanje socijalne distance u otvorenom prostoru. Naravno, dezinfekcija ruku je obavezna, dodaje dr Radojičić.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa