11. avgust 2020.11. avg 2020.
Beta

Beta

Vučić o Udruženoj opoziciji: Svako u Srbiji ima pravo da formira i kupuje stranke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom formiranja Udružene opozicije Srbije, da je Srbija slobodna zemlja u kojoj svako ima pravo da se politički udružuje, formira i "kupuje" stranke.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da je kao predsednik države srećan zbog mogućnosti da svako iskazuje svoje političke planove.

"Sloboda okupljanja u Srbiji, ako želite da protestujete je sveta sloboda za razliku od vremena, kada su oni koji se danas udružuju bili na vlasti i kada su ubili Ranka Panića jer mu nisu dali da prošeta do zgrade RTS", rekao je Vučić posle obilaska radova na rekonstrukciji Savskog trga u Beogradu.

Naveo je i da je spreman da bude prvi ili među prvih deset političara čija će imovina biti proverena po novom Zakonu o poreklu imovine.

"Ni moja ni imovina moje porodice nije se uvećala ni za jedan dinar od 2012. godina a voleo bih da vidite imovinu nekih pre nego što su ušli u vlast 2003. i posle izlaska iz vlasti 2013. godine, uvećanu za milijardu evra", rekao je predsednik Srbije.

Najavio je da će sledeće nedelje objaviti i vest o "fantastičnoj" investiciji za Novi Sad i Vojvodinu.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa