14. avgust 2020.14. avg 2020.
Trebalo joj vremena
„GRUPA KAFANICA“ OBJAVILA PESMU ZA VREME PANDEMIJE

Trebalo joj vremena

Za tekst i muziku je zaslužan Luka Vitorović, a aranžman je uradio Aleksandar Božić i „AMB studio“. Pesmu festivalskog duha maestralno je izvela Tatjana Jovanović. Odmah po objavljivanju Šapčani su počeli da je “šeruju” po društvenim mrežama.
Tri godine je pesma „Treba mi vremena“ čekala da bude objavljena. Dočekala je svojih pet minuta sada, u vreme pandemije, kada ničemu drugom vreme nije. Emotivnu pop baladu Šapčani su lepo dočekali.

Za tekst i muziku je zaslužan Luka Vitorović, a aranžman je uradio Aleksandar Božić i „AMB studio“. Pesmu festivalskog duha maestralno je izvela Tatjana Jovanović.

Odmah po objavljivanju Šapčani su počeli da je “šeruju” po društvenim mrežama.
-Oduševljena sam na kakav je prijem pesma naišla kod publike. Prvu noć kada je izašla bilo je toliko komentara, deljenja... Imala je prvi dan oko 1.000 pregleda. To je za nas uspeh. Iza nas ne stoji produkcijska kuća, i nismo imali nikakvu reklamu.

Spot je imao više sreće nego pesma. Snimljen je odmah. Za lokaciju je izabrana stara “Jela”.
-Pesma je teška, u emotivnom smislu. Shodno tome tražili smo i odgovarajuću lokaciju, a morali smo da imamo u vidu i skroman budžet. Tako se stara „Jela“ pokazala kao idealno rešenje, kaže Đorđe Đerić, koji je radio spot, ali i svirao gitaru.

Svi instrumenti u numeri su “živi”. Luka Vitorović je svirao violine, a violončelo prefesorka iz Muzičke škole Kristina Ivanković, a klavir Aleksandar Božić.
-Pesma i spot su u potpunosti lokalni, Šabački. Sve su radili ljudi odavde i svi sarađujemo duži niz godina, objašnjava Đorđe.

Samo je prateće vokale, i to „na prvu“ otpevala Mitrovčanka Aleksandra Padrov, koju mnogi Šapčani smatraju kao svoju, a verujemo da i ona tako vidi Šabac.

Za stajling je bila zadužena Mina Cvetinović, frizuru je radio studio „Selvaggio“, a šminku Sandra Antić. Đorđu su u snimanju spota pomogli Ognjen Stamenić i Bojan Mitrović.
Đorđe i Tanja ističu da su svi koji su učestvovali u stvaranju pesme i spota dali sve od sebe. Da bi spot izgleda što bolje, shodno budžetu koji su imali, pomogli su prijatelji, koji su pozajmili dosta opreme.
Svi su uživali dok su snimali, što se prenelo i na pesmu. Tanja kaže da i danas na nju isto reaguje kao i kada ju je prvi put čula.

Na sledeću pesmu publika, nadamo se, neće čekati ovako dugo.
-Luka je pripremio nekoliko pesama. Bio je kreativan za vreme prvog dela pandemije, u toku policijskih časova. Pesme je iznedrio iz sebe, a takve su najbolje. Polako radimo, prvo demo snimke. Vežbamo. Videćemo od situacije kako će se dalje odvijati, kaže Tanja.

Pesmu, ako već niste, možete čuti na zvaničnom Ju tjub kanalu „Grupa kafanica“.





Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa