15. avgust 2020.15. avg 2020.
Povećan broj pregleda u kovid ambulanti

Povećan broj pregleda u kovid ambulanti

Na današnjoj konferenciji gradskog Štaba za vanredne situacije gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je naveo da je, prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje koji im je stigao, danas u Šapcu registrovan jedan kovid pozitivan slučaj. Lošija vest je da je povećan broj pregleda u kovid ambulanti.

-Situacija u Opštoj bolnici u Šapcu se polako smiruje. Danas je tamo smešteno 109 pacijenata, bilo je 8 prijema i 10 otpusta. Jedno lice je na respiratoru. Nažalost, jedna osoba je izgubila borbu sa kovidom, rekao je gradonačelnik Zelenović.

Juče je u kovid ambulanti pregledano 119 pacijenata. Od toga je 43 bilo sa tegobama, a 73 su se javili na kontrolni pregled.

-Stalno to ponavljamo, ali nema mesta opuštanju. Jako je važno da se poštuju mere. Svako okupljanje ima odraza na povećan broj pacijenata koji se javljaju na pregled. Videćemo rezultate testova. Juče smo PCR restom testirali 53 pacijenta, od toga 29 sa tegobama, a 24 su retestirani. Testove za retestirane pacijente šaljemo u nacionalnu referentnu laboratoriju, rekla je direktorka Doma zdravlja "Dr Draga Ljočić" dr Jasmina Stanković i još jednom naglasila da je važno da se smanje okupljanja da se ne bismo vratili na stare vrednosti i veliki broj pacijenata i kovid pozitivnih.

Načenik Gradske uprave Milan Vasić naveo je da ni Policijska uprava ni Komualna policija nisu imali razlog za podnošenje prijava zbog nepoštovanja mera.

-Policijska uprava je kontrolisala 191 lice, od toga 188 telefonom i tri nenajavljenom posetom i svi su poštovali mere samoizolacije. Prema izveštaju Odeljenja komunalne policije nije bilo osnova za pokretanje bilo kakvih prekršajnih postupaka. Privredni subjekti su poštovali mere gradskog i republičkog štaba, rekao je Vasić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa