18. avgust 2020.18. avg 2020.
Rođena je Metaloplastika

Rođena je Metaloplastika

Šabačka "Metaloplastika", najuspešniji šabački sportski kolektiv i jedan od najuspešnijih u regionu, proslavlja danas 62 godine postojanja. Na današnji dan 1958. godine formirana je rukometna sekcija "Partizan", kao deo Društva za telesno vaspitanje "Partizan".

Svoje prve mečeve Šapčani su igrali na otvorenom terenu onda "Partizana", danas Sokolskog doma. Počevši od Beogradske zone, napredovali su kroz Srpsku ligu i Drugu do Prve savezne lige iz koje nikada nisu eliminisani. Od 1970. godine dobili su ime "Metaloplastika" po preduzeću koje je preuzelo brigu o klubu.

Veliki zamajac u radu klub je dobio izgradnjom sportske dvorane, jer je pre toga kao domaćin morao da nastupa u Valjevu.

Najsupešniji period "plavih" su osamdesete tokom kojih je klub osvojio sedam uzastopnih titula šampiona Jugoslavje, četiri puta osvajao Kup, tri puta igrao u finalu i dva puta osvojio Kup evropskih šampiona, a igrao je i po jedno polufinale KEŠ u Kupa pobednika kupova. Ovi uspesi svrstali su Šapčane na vrh srpskih rukometnih kolektiva.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa