24. avgust 2020.24. avg 2020.
Sve spremno za početak školske godine
Ministar Šarčević u poseti obrazovnim ustanovama u Šapcu

Sve spremno za početak školske godine

Ministar za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj Mladen Šarčević danas je u obilasku obrazovnih ustanova u Mačvanskom upravnom okrugu. Tom prilikom posetio je i Medicinsku školu "Dr Andra Jovanović" i novi kabinet za zubne tehničare, koji je škola projektom dobila od Ministarstva pravde.

-Ovde se vidi koliko je dobro kada svi sarađuju na kvalitetnim projektima. Pored direktora škole, kolektiva, učenika, koji su učestvovali u projektu za ovaj kabinet, Ministarstvo pravde i Ministarstvo prosvete, ali i bivši učenici, koji su sada privrednici, odgovorne kompanije, svi su želeli da pomognu i bili su na jednom poslu - da ova škola dobije vrhunski kabinet, koji nemaju ni mnogo razvijenije zemlje u svetu. Kvalitet obrazovanja u ovoj školi je nešto što je neosporno i ponosan sam što Šabac ima jednu ovakvu obrazovnu ustanovu, rekao je savetnik ministra Aleksandar Pajić.

Kabitet za stomatološku protetiku sa mikromotorima za izradu stomatoloških proteza opremljen je vrhunskom opremom za praktičan rad učenika. Odeljenje od 30 učenika će istovremeno moći da radi vežbe iz užestručnih predmeta u njemu.

Ministar Šarčević je ovom prilikom izjavio da je sve spremno za početak školske godine, ali da svakog dana saznaju po neki detalj za pojedine ustanove.

-Danas sam obišao i OŠ "Jevrem Obrenović" i tu je bilo pitanje boravka, gde su nam falili resursi, ali su škole to dosta kreativno rešile. Imaju stručne saradnike koji su po obrazovanju nastavnici razredne nastave, ali smo stvorili i saradnju sa učiteljskim fakultetima i postoji mogućnost uzimanja kadrova sa Biroa. Sve škole su razumele naša uputstva i jako su zadovoljni. Svaka škola je za sada rekla da ima potpuno rešeno stanje kako će da radi. Cilj je da deca osim rada na daljinu imaju što više boravka u školi i kontakta sa nastavnikom, u bezbednim uslovima, rekao je Mladen Šarčević.

Medicinska škola takođe je potvrdila da je spremna za novu školsku godinu.

-Kolektiv, učenici i roditelji su spremni i raduju se početku nove školske godine u izmenjenim uslovima, uz poštovanje svih preporuka Ministarstva prosvete i Kriznog štaba. Spremno je sve što se tiče epidemioloških mera, od dezinfekcije, pripreme prostora, kadrovskih rešenja, rasporeda sedenja, pauze između smena, organizacije rada, kako neposredno u učionici tako i na daljinu. Održani su roditeljski sastanci i učenici su obavešteni o satnicama, rekla je direktorka medicinske škole "Dr Andra Jovanović" Biljana Đuknić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa