26. avgust 2020.26. avg 2020.
Započeti radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Jelenči

Započeti radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Jelenči

JKP Vodovod Šabac započelo je izgradnju kanalizacione mreže u Kolubarskoj, prvoj od planiranih pet ulica u Jelenči. Do kraja godine u planu je da se uloži 20 miliona dinara u izgradnju 2,5 kilometara kanalizacione mreže.
- Građani su pokrenuli incijativu za izgradnju kanalizacione mreže u Kolubarskoj, Podrinskoj, Prvomajskoj, Savskoj i ulici Mišarskih junaka. Najveći broj građana zaključio je i ugovor o priključenju na kanalizacionu mrežu, što znači da će oko 100 domaćinstava dobiti kanalizaciju do kraja ove godine. Takođe, JKP Vodovod će omogućiti svim domaćinstvima koja imaju troje i više dece da se na vodovodnu i kanalizacionu mrežu priključe bez ikakve nadoknade. Planiramo da u narednih 4 do 6 godina izgradimo 100 kilometara kanalizacije i omogućimo priključak za 5.000 domaćinstava. Pitanje odvođenja otpadnih voda u selima je posebno pitanje, istakla je Daniela Lovrin Gavrilović, direktorka JKP Vodovod Šabac.

Radovi su započeti na inicijativu građana. Prema rečima Saše Žabaljca, Savet MZ Dumača godinama je krivotvorio informacije i pravio nesporazume između meštana i JKP Vodovoda.
- Ja sam, u ime građana, otišao kod direktorice i podneo zahtev. Uradili smo anketu i veoma brzo se dogovorili. U roku od sedam dana, radovi su započeti, rekao je Žabaljac.

Radove je obišao gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
- U maju smo završili investicioni ciklus u vezi sa uređenjem grada, koji je iznosio oko 15.000 evra. Ovo je novi investicioni ciklus, koji se odnosi na urbanizaciju prigradskih naselja - Jelenče, Mišara, Majura, Pocerskog Pričinovića i Jevremovca. Jako me boli neistina koju iznose naši politički protivnici koji kažu da će sve biti besplatno kada oni dođu na vlast. Ništa na svetu nije i ne može biti besplatno, pa tako ni voda i kanalizacija. Ako to ne plate oni koji se priključuju, platiće ostali građani i to po daleko višim cenama. Poskupiće voda, kanalizacija, odnošenje smeća i sve druge komunalne usluge na teritoriji grada Šapca zato što prazna i pusta obećanja neodgovornih ljudi neko mora da plati. Mi ćemo se boriti da svako dobije ono što mu pripada i plati ono što je njegovo. I da to bude jednako. To je red u sredini koja vodi računa o tome kako se odluke donose, ne troši više nego što ima i posluje u skladu sa svim standardima. Tako ja vidim Šabac, istakao je Zelenović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa