27. avgust 2020.27. avg 2020.
Foto: RTV

Foto: RTV

Ministarstvo prosvete obezbedilo 10.000 vizira za učenike

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je danas da je obezbeđeno 10.000 vizira za učenike koji zbog zdravstvenih problema ne mogu da nose zaštitne maske.

Šef kabineta ministra prosvete Nenad Radić kazao je da će viziri preko školskih uprava biti raspoređeni školama u Srbiji.

Prema njegovim rečima, resorno ministarstvo je svakodnevno u kontaktu sa predstavnicima lokalnih samouprava i dobilo je uveravanja da su obezbeđene dovoljne količine zaštitnih maski, kao i dezinfekciona sredstva za sve obrazovne ustanove.

"Ministarstvo je još pre mesec dana uputilo dopis lokalnim samoupravama da u okviru svoje nadležnosti obezbede zaštitna sredstva. Svakodnevno smo bili u kontaktu sa nadležnima u lokalnim samoupravama i preduzeli smo sve mere da školska godina počne na najbezbedniji način", kazao je Radić.

On je dodao da je to ministarstvo kontaktiralo i pojedine lokalne samoupravama u kojima je u toku formiranje organa upravljanja, navodeći da je reč o manjem broju lokalnih samouprava od kojih je ministarstvo dobilo uveravanja da su obezbeđena potreba sredstva, kao i da postupaju u skladu sa svojim obavezama.

Radić je naveo da su učenički i studentski domovi spremni za početak rada i novu školsku godinu, kao i da ministarstvo "radi na obezbeđivanju zaštitnih sredstava za visokoškolske ustanove".
Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa