Info

1. septembar 2020.1. sep 2020.
Foto: UEreport Serbia

Foto: UEreport Serbia

Podrži akciju, recikliraj!

Tim EcoEmergency koji se bavi promovisanjem važnosti reciklaže čine učenice Šabačke gimnazije Jelena Adamović, Marija Živanović i Katarina Pantelić. Zahvaljujući učešću u Generation Unlimited programu Šapčanke su za svoju ideju obezbedile mentorsku i novčanu podršku za realizaciji projekta "Kako motivisati mlade da počnu da recikliraju?".

Želja im je da podstaknu druge, pre svega mlade da recikliraju i promene odnos prema životnoj sredini, te su za slogan odabrale "Ne deponija, nego reciklaža!". U tom duhu prva stanica je školsko dvorište i kante za odlaganje papira kako bi učenici, ali i sugrađani bili deo ekološke akcije.

-Novcem koji smo osvojile i mentorskom podrškom smo odlučile da u dvorište Šabačke gimnazije postavimo kante koje bi služile isključivo za selektovanje i kasnije reciklažu papira. Akcija je pre svega namenjena mladima, učenicima Šabačke gimnazije, ali i svim ostalim koji sakupe određenu količinu papira i žele da je recikliraju, zbog toga se kante nalaze u samom dvorištu gde svako može doneti papir ili karton koji želi da reciklira. Akciju smo pokrenule jednom onlajn prezentacijom na platformi Zoom održanoj 31. jula na kojoj smo sa učesnicima pričale o značaju reciklaže, njenim benefitima, posledicama nerecikliranja. Akcija sakupljanja papira je pokrenuta 1. avgusta i trajaće dva meseca (tokom avgusta i septembra) - navode devojke iz EcoEmergency tima.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa