2. septembar 2020.2. sep 2020.
Foto: Beta

Foto: Beta

Već 1. septembra korona u jednoj beogradskoj školi

Već 1. septembra korona virus je ušao u jednu beogradsku osnovnu školu, a protiv roditelja đaka koga su zaraženog poslali u školu, Ministarstvo prosvete podnelo je prijavu zbog povrede bezbednosti druge dece i nesavesnog ponašanja Centru za socijalni rad, potvrdio je danas za Blic ministar prosvete Mladen Šarčević.

Slučaj se dogodio u Osnovnoj školi „Braća Jerković“ u beogradskom naselju Železnik.

Učenik ide u treći razred, a majka ga je poslala u školu 1. septembra iako je čekala rezultate testa na kovid-19, prenosi Blic u onlajn izdanju.

Dete je testirano 31. avgusta, a roditelji su ga, uprkos tome što još nisu znali da li je test negativan ili pozitivan na kovid, poslali među ostalu decu u školu.

Da je učenik zaražen koronom, majka je saznala popodne i o tome odmah i obavestila učiteljicu, a dete je već provelo smenu zajedno sa ostalima iz grupe. Ministarstvo je odmah reagovalo, a resorni ministar Mladen Šarčević je rekao da je u ceo slučaj upućen od početka.

„Prosto je neverovatno da je majka, inače zaposlena u zdravstvu, poslala dete u školu. Nakon što je obavestila sve nadležne da je test bio pozitivan na koronu svi su se zapitali zbog čega ga je uopšte slala u školu. Srećom, sva deca su nosila maske i reč je o maloj grupi đaka“, izjavio je Šarčević.

On dodaje da je ta grupa učenika, sa kojom je zaraženi đak bio u kontaktu, prebačena na onlajn nastavu, kao i da učitelj ne dolazi u školu.

„Ministarstvo prosvete uputilo je prijavu protiv ove porodice Centru za socijalni rad zbog ozbiljne povrede bezbednosti druge dece i nesavesnog ponašanja“, rekao je Šarčević i predočio da je možda i dobro što se ovo desilo na samom početku školske godine, da služi za nauk svima da moraju da povedu računa.

Za sada nije poznato iz kog razloga su roditelji testirali dete dan pre polaska u školu, niti da li je ono imalo nekakve simptome bolesti, odnosno bilo kakvu sumnju na korona virus. Blic prenosi i da je majka zaposlena u KBC „Dragiša Mišović“, koja je kovid bolnica.
Danas

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa