7. septembar 2020.7. sep 2020.
foto: Sport klub

foto: Sport klub

Đoković: Osećam se tužno i prazno. Izvinjavam se

Najbolji teniser sveta Novak Đoković diskvalifikovan je sa Ju-Es opena posle događaja koji su se desili u finišu prvog seta duela sa Pablom Karenjom Bustom. Đoković je slučajno pogodio linijskog sudiju posle izgubljenog gema za 6:5 i žena je ostala na zemlji posle nezgodnog udarca teško dišući.

Pridigla se arbitar posle reakcije doktora, a sudije i supervizor većali su nekoliko minuta, posle čega su odlučili da suspenduju najboljeg igrača planete. Nesvakidašnja odluka i prekid neverovatne serije od 29 uzastopnih pobeda. Karenjo Busta će u sledećoj rundi igrati protiv pobednika meča Denis Šapovalov – David Gofen.

"Osećam se prilično tužno i prazno zbog ove situacije. Raspitao sam se za stanje linijskog sudije, organizatori su mi rekli da je, hvala Bogu, dobro. Užasno mi je krivo što sam joj izazvao ovoliki stres. Toliko nenamerno, toliko pogrešno", napisao je Novak na svom Instagram nalogu.

Novak se izvinio organizatorima zbog svog postupka i zahvalio timu, porodici i navijačima na podršci.

"Što se tiče diskvalifikacije, moram da se vratim sebi i radim na razočaranju i pretvorim ovo u lekciju koja će mi pomoći da se razvijem i kao igrač i kao ljudsko biće. Izvinjavam se organizatorima turnira i svima ostalima zbog svog ponašanja. Zahvalio bih se svom timu i porodici što su mi podrška, kao i navijačima što su uvek tu uz mene", objavio je Đoković.

Đoković je tek treći teniser u istoriji koji je diskvalifikovan u tzv. "open" eri u tenisu. Pre njega su diskvalifikovani Mekinro u Australiji 1990. i Austrijanac Koubek deset godina kasnije u Francuskoj.

Novak ostaje bez bodova i novčane nagrade predviđene za plasman u četvrtfinale.
RTS

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa