10. mart 2018.10. mar 2018.

Stefanović traži pooštravanje kazni za napade na pripadnike MUP-a

BEOGRAD, 10. marta 2018. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas, povodom novog slučaja napada na policijske službenike, koji su uprkos tome uspeli da spreče pokušaj krađe u Boru, da će predložiti hitne izmene zakona kojim će se pooštriti kazne za napade na pripadnike MUP-a.
"Svaki napad na policajce mora biti najoštrije kažnjen i u tom smislu ćemo predložiti Ministarstvu pravde promene zakona koji će značiti oštrije kažnjavanje svih onih koji se drznu da tako nešto učine", kazao je Stefanović, navodi se u saopštenju MUP-a.

On je istakao da "svaki napad na policajca treba da dobije najoštriji odgovor države, zato što je napad na policiju, napad na Srbiju".

Stefanović je naglasio da želi da pruži punu podršku pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji, kako je ocenio, obavljaju možda najteži posao u Srbiji.

"Njihove intervencije često prati velika opasnost i policajci rizikuju živote prilikom svakog izlaska na teren. Zato dajem punu podršku svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji svakodnevno intervenišu, koji čuvaju javni red i mir i koji se svojim radom trude da Srbija bude maksimalno bezbedna", istakao je Stefanović.

Policija u Boru sprečila je noćas pokušaj krađe u objektu Šumske uprave Bor, a policijski službenik je ranio osumnjičenog I. S. (30) prilikom pokušaja bekstva, saopštilo je ranije danas MUP.

Do incidenta je došlo pošto su policajci uzviknuli "Policija, izađi" ispred objekta Šumske uprave Bor, a osumnjičeni je sa biber sprejom u ruci izleteo iz objekta i poprskao policijskog službenika, kako bi ga onesposobio i pobegao.

Policijski službenik je u samoodbrani ispalio hitac iz pištolja i ranio osumnjičenog, koji je prevezen u Klinički centar Niš.

Na licu mesta pronađene su rukavice, fantomka i metalna šipka, koji pripadaju osumnjičenom, a o slučaju je obavešteno Više javno tužilaštvo u Zaječaru.


Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa