9. septembar 2020.9. sep 2020.
Beta

Beta

Kompanija Merera Properties kupila Beograđanku

Kompanija Marera Properties danas je saopštila da će biti novi vlasnik poslovne kule "Palata Beograd", poznate kao "Beograđanka".

Kako je saopšteno, u postupku javnog nadmetanja koji je sproveo Grad Beograd, ćerka firma kompanije Marera Properties, koja je jedna od najvećih kompanija na tržištu komercijalnih nekretnina u Srbiji, dala je najbolju ponudu i sada je u procesu zaključenja kupoprodajnog ugovora.

U saopštenju nije navedena cena po kojoj je prodata "Beograđanka", a po pisanju beogradskih medija oko 20.000 kvadrata te zgrade kupljeno je po početnoj ceni od 16,5 miliona evra.

Prodat je kancelarijski prostor u "Beograđanki", a ne obuhvata maloprodajni objekat koji se nalazi uz kulu.

Zgrada "Beogradjanka" od 1974. godine kada je sagradjena nijednom nije bila rekonstruisana.

Kompanija Marera Properties je navela da se obavezala na dodatnu investiciju u vrednosti od osam miliona evra, kao i da će radove na objektu realizovati u roku od tri godine.

"Beograđanka" je svojevremeno bila najmodernija građevina u zemlji, a naši planovi su da joj vratimo taj status kroz inovativni dizajn i adaptaciju prema aktuelnim trendovima u arhitekturi i uređenju biznis enterijera. Sigurni smo da će uprava grada i naši sugrađani moći zajedno sa nama da se ponose rezultatom", izjavila je direktorka kompanije Marera Properties Milana Srećkov.

Ona je podsetila da je ta kompanija uradila rekonstrukciju nekadašnje hale "Beko", sada "Kalemegdan Biznis Centra", u saradnji sa Republičkim zavodom za zaštitu spomenika.

Marera Properties se bavi se nabavkom, razvojem, iznajmljivanjem i upravljanjem komercijalnim nekretninama. U vlasništvu kompanije je više od 140.000 kvadrata kancelarijskih, maloprodajnih i industrijskih objekata na prestižnim lokacijama u Srbiji.


Izvor: Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa