11. septembar 2020.11. sep 2020.
Izložba kao potvrda vitalnosti duhovnog bića čoveka

Izložba kao potvrda vitalnosti duhovnog bića čoveka

Ranije nego prethodnih godina, ali, kako je istakao predsednik Udruženja, uz iskorak napred kroz stvaralački naboj u vremenu epidemije koja je i definitivno "ukrala" ovu godinu, članovi Udruženja likovnih stvaralaca Šapca predstavili su svoj rad na tradicionalnoj godišnjoj izložbi u četvrtak otvorenoj u Narodnom muzeju.

Usled drugačijih planova za decembar, mesec u kome su tradicionalno stvaralašvo predstavili u ULSŠ, odlučeno je da radovi budu deo zlatne jeseni. Stvaralaštvo je iskazano kroz različite forme umetnosti, slike različitih likovnih tehnika, strip radove, vajarske poduhvate, grafke, crteže, fotografije...



-Bilo je neizvesno da li ćemo, u nestabilnoj epidemiološkoj situaciji moći da priredimo izložbu, hoće li biti otvaranja i brojna pitanja neizbežna u ovakvim okolnostima. Ipak, ostali smo na stanovištu da pripremimo izložbu, ma kako da bude u tom trenutku stanje. Srećom, uspeli smo i ponosan sam što sam u prilici da otvorim izložbu uz poštovanje mera prevencije. Ograničenje mobilnosti i dostupnosti mnogih sadržaja dorpineli su okretanju ka našem unutrašnjem biću, onom misaonom i maštovitom, u mnogome zapostavljenom usled potrošačkog karaktera globalnog društva. Izložba je potvrda vitalnosti duhovnog bića čoveka koji stvara, istražuje, nudi nove vidike i mogućnosti afirmacije - istakao je predsednik ULSŠ dr Dragan Marković Markus.

Žiri izložbe činile su istoričarke umetnosti Sonja Petrović Jagić i Tatjana Marković. Zaintersovani su u prilici da postavku u Narodnom muzeju pogledaju do 24. septembra.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa