15. septembar 2020.15. sep 2020.
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST


Poštovani žitelji Mačvanskog okruga,

Iza nas je jedan jako težak period borbe protiv SARS-COV-2 virusa, i želimo da se zahvalimo svim onim građanima koji su se odgovorno ponašali prema svom zdavlju, kao i prema zdravlju celokupne zajednice.


Više od 3000 potvrđeno pozitivnih, kao i skoro 20.000 urađenih PCR testova, svedoče o obimu posla koji smo imali. O težini posla onih koji su svakodnevno u „skafanderima“ održavali u životu hospitalizovane pacijente, kojih je u jednom momentu u COVID bolnici Šabac bilo preko 300, nećemo sada građane ni podsećati.

Odgovorno ponašanje, bilo je i jeste, naš najveći adut u borbi protiv ove nepredvidljive bolesti, a pod tim podrazumevamo držanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski i adekvatnu higijenu ruku.

Poboljšanje i stabilizacija epidemiološke situacije, ne znači da građani ne treba da poštuju preporučene preventivne mere, jer u suprotnom može se očekivati ponovni skok broja pozitivnih i obolelih žitelja Mačvanskog okruga, pa i onih sa najtežim kliničkim slikama.

Apelujemo na nadležne organe, kao i na nadležne Štabove za vanredne situacije, da u skladu sa svojim ovlašćenjima vrše nadzor nad poštovanjem preventivnih mera, kao i sankcionisanje svih onih koji te mere krše.
Podsetio bih da je nesprovođenje i nepoštovanje mera, koje je naša ustanova i preporučila lokalnom Štabu za vanredne situacije iz Šapca, dovelo do značajnog pogoršanja epidemiološke situacije na celom Mačvanskom okrugu, i do toga da Šabac postane jedno od najvećih žarišta COVID-19.

Zavod za javno zdravlje Šabac kao deo zdravstvenog sistema Republike Srbije odgovorno čuva zdravlje svih žitelja Mačvanskog okruga, i nakon druge runde borbe protiv SARS-COV-2 virusa očekujemo i da građani, kao i svi Štabovi za vanredne situacije lokalnih samouprava, ne zaborave kakav je opasan protivnik Korona virus.

MSc. dr Branko M. Vujković
vd direktora



Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa