15. septembar 2020.15. sep 2020.
Suzbijanje larvi komaraca na teritoriji Mačvanskog okruga

Suzbijanje larvi komaraca na teritoriji Mačvanskog okruga

U skladu sa Programom koji je izradilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, dobavljač "EKO-DEZ" d.o.o. iz Beograda, poslao je obaveštenje o početku obavljanja tretmana 4, suzbijanja larvi komaraca na teritoriji Mačvanskog upravnog okruga, odnosno grada Šapca, grada Loznice i šest opština: Bogatić, Mali Zvornik, Ljubovija, Krupanj, Vladimirci i Koceljeva.


Raspored obavljanja radova po gradovima i opštinama Mačvanskog upravnog okruga



Grad Šabac: tretmani suzbijanja larvi komaraca obaviće se u utorak 22.septembra,sredu 23.septembra i četvrtak 24.septembra, ukoliko se steknu neophodni meteo uslovi. Radovi će se izvoditi u periodu od 09:00 do 18:00 časova.

Grad Loznica: tretman suzbijanja larvi komaraca obaviće se u sredu 23.septembra, ukoliko se steknu neophodni meteo uslovi. Radovi će se izvoditi u periodu od 09:00 do 18:00 časova.

Opština Bogatić: tretmani suzbijanja larvi komaraca obaviće se u četvrtak 17.septembra i petak 18.septembra ,ukoliko se steknu neophodni meteo uslovi. Radovi će se izvoditi u perodu od 09:00 do 18:00 časova.

Opština Mali Zvornik : tretman suzbijanja larvi komaraca obaviće se u četvrtak 24. septembra,ukoliko se steknu neophodni meteo uslovi. Radovi će se izvoditi u perodu od 09:00 do 18:00 časova.

Opština Krupanj: tretman suzbijanja larvi komaraca obaviće se u četvrtak 24.septembra, ukoliko se steknu neophodni meteo uslovi. Radovi će se izvoditi u perodu od 09:00 do 18:00 časova.

Opština Ljubovija: tretman suzbijanja larvi komaraca obaviće se u četvrtak 24.septembra, ukoliko se steknu neophodni meteo uslovi. Radovi će se izvoditi u perodu od 09:00 do 18:00 časova.

Opština Vladimirci: tretman suzbijanja larvi komaraca obaviće se petak 25.septembra 2020.godine, ukoliko se steknu neophodni meteo uslovi.Radovi će se izvoditi u perodu od 09:00 do 18:00 časova.

Opština Koceljeva: tretman suzbijanja larvi komaraca obaviće se u petak 25.septembra, ukoliko se steknu neophodni meteo uslovi.Radovi će se izvoditi u perodu od 09:00 do 18:00 časova.



U svim gradovima i opštinama Mačvanskog upravnog okruga tretman suzbijanja larvi komaraca vršiće se preparatom LARVASTOP PIRIPROX 0,5 ZG.

Potrebno je da lokalne samouprave o ovoj akciji blagovremeno informišu stanovništvo na svojoj teritoriji.

Ako vremenski uslovi ne dozvole da se tretmani suzbijanja larvi komarac sprovedu u predviđenim terminima, naknadno će biti određeni novi termini,o čemu će građani biti blagovremeno obavešteni.

Za sprovođenje ovih aktivnosti i praćenje sprovođenja ugovora o pružanju usluga određeni su:Zorica Čolić, šef Odseka u Mačvanskom upravnom okrugu,Vladan Milošević,pomoćnik predsednika opštine Vladimirci i Jovan Miladinović, načelnik Odeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj u Gradskoj upravi Loznice.

U svakoj od lokalnih uprava određen je predstavnik za saradnju i komunikaciju sa članovima Tima u poslovima praćenja i kontrole izvršenja usluga koje su predmet ugovora, pružanje operativnih informacija predstavnicima Dobavljača koji će ugovorene usluge izvršavati na terenu, prisustvovati prilikom izvršenja usluga i potpisivati zapisnike sa terena.

Zajednički interes za sprovođenje ove aktivnosti je u zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Kabinet načelnika
Vladana Krasavca



Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa