15. septembar 2020.15. sep 2020.
foto: Glas Podrinja

foto: Glas Podrinja

Novajlije žele trofeje

Vaterpolo klub "Šabac" predstavio je na konferenciji za medije deo pojačanja koja su stigla u naš grad tokom leta, kao i novog trenera, čuvenog Emila Nikolića, jednog od najtrofejnijih stručnjaka na području bivše Jugoslavije.

Novi trener je naglasio da je Šabac odabrao zbog uslova, ali i iskrenih ambicija rukovodstva da stvara, ne tim za jednu sezonu, već sistem koji će od "Šapca" stvoriti velikana u evropskim okvirima.

-Težimo najvišem i to je moja filozofija koju sam napomenuo i pri prvim kontaktima sa rukovodstvom. Došao sam u tim koji brani tutulu i želim da je odbranimo i želim da osvojimo Kup. Biće izuzetno teško, ali koliko nama, toliko i svima. Imamo mlad, ali tim izuzetnog potencijala, žao mi je što neće biti publike u prvm kolu kada sledi veliki derbi, ali uveren sam da možemo do pobede - smatra Emil Nikolić.

Filip Gardašević i Marek Tkač su reprezentativci Crne Gore, odnosno Slovačke, došli su iz klubova koji su dominirali u Crnoj Gori, odnosno Francuskoj, jer, kako ističu, veruju da naviku titula mogu očuvati i u Šapcu.

-Ovde je posebna atmosfera, na drugim bazenima je nema. Imamo sve uslove, imamo kvalitet i nemamo opravdanje da ne budemo na maksimumu u tom trenutku svaki meč. Ukoliko budemo takvi, dupla kruna je svakako realan cilj- ističe Gardašević.

Slovački as je impresioniran gostoprimstvom i obećava da će biti u službi tima i nada se uspeha.

-Imamo odličan bazen, teretanu, odlični atmosferu koja se oseti kada prvi put uđete na plivalište. Naše je da sprovodimo ideje trenera i pokažemo da vredimo, a znam da vredimo - dodao je Tkač.

Ognjen Stojanović polako zauzima mesto u reprezentaciji Srbije. Od brojnih ponuda izabrao je baš "Šabac" zbog želje da napreduje u odličnim uslovima i mogućnosti da oseti kvalitet i dominaciju.

-Najbolji uslovi u Mađarskoj, državi gde je vaterpolo nacionalni sport, nisu ispred uslova na Gradskom bazenu. Imamo iskusnog, dokazanog šefa, svi se trude da naše misli budu samo na bazenu i dužnost je da vratimo za ukazano poverenje. Kao i svi sportisti želim da osvajam titule i mislim da sa ovom novom kapicom to i mogu - uveren je Stojanović.

Super liga Srbije počinje 26. septembra kada u Šapcu gostuje "Radnički" Kragujevac. Biće to duel šampiona i pobednika Kupa.

Liga šampiona zavisi od novca

VK "Šabac" apsolutno želi da iskristi pravo koje mu je dao plasman prethodne sezone i drugi uzastopni put nastupi u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ipak, da li će to učiniti, zavisi od finasijske konstrukcije i budžetskih mogućnosti kluba. Kako je sve odloženo zbog Kovida, tako će umesto tri biti samo jedan krug kvalifkacija i turniri od 13. do 15. oktobra, a još ima vremena da se donese konačna odluka.

Trener i igrači napominju da je domaća scena prioritet, ali ih raduje mogućnost nastupa u kvalifiakcijama i potencijalni plasman u najjače evropsko takmičenje.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa