15. septembar 2020.15. sep 2020.
Ko s đavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST GRADSKOG ODBORA NOVE STRANKE ŠABAC

Ko s đavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju

Nova stranka Šabac kao članica koalicije „Novi tim za Šabac –Jelena Milošević” razočarano saopštava da je ogorčena postupkom Pokreta „Zapadna Srbija” na čelu sa Nemanjom Pajićem, odnosno razgovorima Zapadne Srbije sa predstavnicima SNS-a o bilo kojim temama, a posebno o budućnosti Šapca i Šapčana.

Impresivno je da su kao osnovne teme razgovora navedene ekonomski razvoj, strane investicije, zapošljavanje i slično, a interesantno da su ih razrađivali profesor fiskulture i PTT monter, u ime SNS-a, a sa strane Zapadne Srbije: demograf, psiholog, viši sanitarni tehničar, tehnolog i trgovac u penziji kao najkompetentniji.

Šokirani smo činjenicom da predstavnici Zapadne Srbije uopšte pomišljaju na zajedničko delovanje sa šabačkim SNS-om. Dobronamerni bi mogli reći da naivno veruju da članovi šabačkog SNS-a mogu da učine bilo šta dobro i donesu bilo kakav boljitak, te da sa njima valja bilo šta započinjati i u bilo čemu učestvovati.

Mi iz Nove stranke mislimo da „ko s đavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju”, neprekidno na to upozoravamo i zato smo doneli i odluku da saradnje sa povampirenim strankama iz devedesetih (SRS, SPS, SNS i sličnima) nema ni po koju cenu, čak i da se nebo ruši.

Najdobronamernije savetujemo naše dojučerašnje koalicione partnere da se manu ćorava posla i dozovu pameti dok još ima vremena.

Gradski odbor Nove stranke Šabac, zbog svega navedenog, napušta koaliciju „Novi tim za Šabac –Jelena Milošević”, uz zahvalnost svim članovima, simpatizerima i prijateljima Nove stranke koji su se u poslednjih šest meseci angažovali u izbornoj kampanji. Istovremeno se izvinjavamo građankama i građanima Šapca što nismo mogli ni naslutiti politički zaokret dojučerašnjih partnera jer je to doskora bilo neupitno, kao i podrška Nebojši Zelenoviću i demokratskim opcijama.

Bez obzira što se kandidati Nove stranke nalaze na listi pod rednim brojem 2, na eventualno ponovoljenim izborima na pojedinim biračkim mestima i bez obzira na mogućnost da i Nova stranka na toj listi dobije odbornika i ostvari korist za svoju politiku, mi jasno i glasno poručujemo članovima, simpatizerima i prijateljima, da se bezuslovno i na sve moguće načine podrži lista pod rednim brojem 3 „Šabac je naš – Nebojša Zelenović”.

Zato poručujemo da Nova stranka ni do sada ni u buduće neće sarađivati sa SNS-om, zbog programskih, a pre svega nepremostivih ljudskih i moralnih razlika.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa