16. septembar 2020.16. sep 2020.
Evropska nedelja mobilnosti u Šapcu

Evropska nedelja mobilnosti u Šapcu

Ksenija Lukić, kordinator evropske nedelje mobilnosti za Šabac, najavila je danas početak ove manifestacije, koja će trajati sedam dana i odvijaće se, pored Šapca u dvadesetak srpskih i nekim drugim evropskim gradovima.

Ovogodišnja tema je "Mobilnost bez zagađenja za sve", a narednih sedam dana, biće promovisane mere sprovedene u predhodnih godinu dana na poboljšanju urbane mobilnosti, uspostavljanju dijaloga sa građanima o kretanju i saobraćaju.
- Centralni dan za Šabac je Dan bez automobila. Organizujemo ga u centru grada 22 ovog meseca, kada će biti, zabranjen saobraćaj za automobile. Pešaci, biciklisti i ostali učesnici u saobraćaju mogu se kretati, a planirane su i brojne druge aktivnosti( svakog dana u narednih sedam), istina, najveći deo u onlajn verziji. Tu spada i otvaranje posebnog sajta pri Gradskoj upravi za primedbe i sugestije građana, a radiće od 16 do 30 septembra, kaže Ksenija Lukić i ističe građevinske aktivnosti sprovedene u šabačkom naselju Benska Bara, koje su iz osnova promenile sliku ovog dela grada.
Osnovni cilj je dostići ugljeničnu neutralnost do 2050. godine.
Evropska nedelja mobilnosti se ove godine sprovodi u smanjenom obimu usled pandemije izazvane virusom Kovid 19. Na tu specihičnost i potrebu veće opreznosti, ukazala je i Ksenija u svom današnjem obraćanju u ulici Andre Jovanovića, šabačkog naselja Benska Bara.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa