18. septembar 2020.18. sep 2020.
Nužna revizija budžeta

Nužna revizija budžeta

Na danas održanoj sednici Skupštine opštine Bogatić, prvo su usvojeni predlozi za razrešenje i imenovanje, predsednika i članova upravnih odbora: Centra za socijalni rad u Bogatiću, Narodne biblioteke "Janko Veselinović", Turističke organizacije, Predškolske ustanove "Slava Ković", Kulturno-obrazovnog centra Bogatić i Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća "Bogatić".
Najviše zabrinutosti izazvalo je izlaganje odbornika Aleksandra Ilijaševića iz Badovinaca u okviru odborničkih pitanja. On je između ostalog izrazio potrebu za revizijom opštinskog budžeta koji je prema njegovim saznanjima oko 150 miliona dinara u minusu, a najviše nenamenskih trošenja sredstava, opet po saznanjima ovog odbornika, bilo je za potrebe rada Fudbalskog kluba "Mačva" i Rukometnog kluba. Prema odgovorima koje je dobio na sednici za Fudbalski klub iz opštinske kase izdvojeno je 9, a Rukometni 5 miliona dinara.
Sa tim se složio predsednik skupštine ove lokalne samouprave Siniša Puzić, konstatujući da stanje u opštini, kad su finansije u pitanju, nije bilo nikad gore u poslednjih dvadeset godina, što i prema njegovom mišljenju zahteva revizorsku kontrolu.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa