20. septembar 2020.20. sep 2020.
Biće za ajvar
Ovogodišnja berba crvene-duge paprike za spravljanje ajvara u Mačvi neće biti berićetna, jer je mnogo ovih plodova obuzela buđ. Proizvođači se trude da razvrstaju kvalitetnu, zdravu papriku od one koju je obuzela buđ i kažu da je dosta, zbog ove bolesti otišlo u rashod.
Tako smo kod Mladena Smiljanića, proizvođača iz Mačvanskog Belotića zatekli Dragicu Damnjanović, Miru Filipović i Danijelu Milovanović, sve iz Majura, kod Šapca, kako beru i prebiraju papriku. One kažu da će i pored svega nepovoljnog u ovoj zahtevnoj proizvodnji, paprike biti dovoljno za kvalitetan ajvar.
Tako smo kod Mladena Smiljanića, proizvođača iz Mačvanskog Belotića zatekli Dragicu Damnjanović, Miru Filipović i Danijelu Milovanović, sve iz Majura, kod Šapca, kako beru i prebiraju papriku. One kažu da će i pored svega nepovoljnog u ovoj zahtevnoj proizvodnji, paprike biti dovoljno za kvalitetan ajvar.
Lj.Đ.
Aktuelno
Najnoviji broj
28. mart 2024.