20. septembar 2020.20. sep 2020.
Beta

Beta

Klačar:Očekujem vladu kontinuiteta,Ana Brnabić verovatno ponovo premijer

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CESID) Bojan Klačar izjavio je danas da očekuje da će nova Vlada Srbije biti koaliciona i vlada kontuinuiteta.

Klačar je za TV Prva izjavio, a prenosi Beta da je teško pronaći političke interese koji bi opravdali koncentracionu vladu, kao i da bi tako nešto bilo za očekivati u vreme neke velike krize, ali da kriza koju je izazvala epidemija korona virusa nije takvih razmera.
Ključni epiteti su vlada u kontinuitetu i koaliciona vlada. Važno je iz ugla građana da u toj vladi budu ljudi spremni na prave kompromise. Moraće da se prave kompromisi na velikim i na malim temama, kao i u onome što Srbiju očekuje i na unutrašnjem planu, rekao je Klačer.
On je izjavio da su "najveće šanse da Ana Brnabićbude ponovo premijer".
Vlada će verovatno biti kratkog trajanja, zbog čega je još jedan argument Ane Brnabić kao premijera, rekao je Klačer.
On je naveo da će nova Vlada Srbije, osim suočavanja i očekivanih kompromisa po pitanju velikih problema, poput pitanja Kosova i epidemije korona virusa, morati da pravi kompromis i na "manjim temama", kao što je uspostavljanje dijaloga sa opozicionim strankama.
Klačar je precizirao da će s obzirom na bojkot predhodnih izbora od velikog dela opozicionih stranaka, "neka vrsta unutrašnjeg dijaloga biti potrebna".
Beta

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa