22. septembar 2020.22. sep 2020.
Obeležen dan opštine Krupanj

Obeležen dan opštine Krupanj

U ponedeljak 21.septembra 2020.godine Krupanj je obeležio Dan opštine. Svečana sednica Skupštine opštine održana je u Domu kulture "Politika",skromno, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i primenom mera koje je naložio Krizni štab. Sednici su prisustvovali Ivana Popović, poslanik u Skupštini Republike Srbije, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, odbornici Skupštine opštine Krupanj, zaslužni građani i mediji.



Svečana sednica započela je intoniranjem Himne Republike Srbije "Bože pravde", nakon čega je prisutne goste u ime opštine Krupanj i u svoje lično ime pozdravio predsednik Skupštine opštine Zoran Zarić. Svim žiteljima opštine čestitao je današnji praznik.



O razvoju opštine, problemima sa kojima se susretala tokom prethodne godine i planovima za naredni period prisutne je upoznao predsednik opštine Krupanj Ivan Isailović. Podsetio je da se ove godine obeležava 603 godine od prvog pisanog pomena imena Krupanja u dubrovačkim spisima i da je u tih šest vekova ovo mesto zadesilo mnogo lepih, ali i manje lepih trenutaka. Opština se suočavala sa poplavama koje su u poslednjih nekoliko godina bile česte i razorne, ali se Krupanj uvek oporavljao uz pomoć Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića. Ove godine korona je ta koja je zaustavila razvoj Krupnja, Srbije i celog čovečanstva. Borili su se sa koronom najbolje što su umeli, ali je bilo nažalost i onih građana koji su bitku sa virusom izgubili. Minutom ćutanja odata je počast svim građanima Krupnja koji su preminuli tokom epidemije.



Krupanj će u narednom periodu nastaviti da unapređuje infrastrukturu, ali veliku šansu vidi u razvoju turizma. Ovaj kraj obiluje prirodnim bogatstvom, značajnim kulturno istorijskim nasleđem, vrednim i dobrim domaćinima, pa je razvoj turizma potencijal koji treba maksimalno iskoristiti. Urađena je planska dokumentacija za tri hotela, jedan se privodi kraju, pa će Krupanj do kraja iduće godine imati oko 1.500 ležajeva, što će u velikoj meri da podstakne još brži razvoj turizma u Krupnju. Urađeni su i turistički putokazi koji sve posetioce upućuju na znamenitosti ovog mesta, unapređuju se sportski tereni i ceo sportski kompleks, tako da Krupanj ide u dobrom pravcu, kada je u pitanju razvoj turizma. Izgradnjom hotelskih kapaciteta obogatiće se turističku ponuda ovoga kraja. Naglašava da je u Kraljevini Srbiji postojao mali broj hotela, a opština Krupanj imala je čak dva hotelska objekta.
Rukovodstvo opštine će u narednom periodu preduzeti sve mere i aktivnosti, kako bi se uposlilo stanovništvo, a mladi naraštaji ostali na svojim vekovnim ognjištima.



Ulagaće se u izgradnju vrtića, dečijih igrališta i renoviranje školskih objekata, jer se na taj način najbolje ulaže u budućnost kako Krupnja tako i Republike Srbije.

Zaslužnim pojedincima uručene su plakete opštine Krupanj i prigodni pokloni za uspešan rad i doprinos razvoju opštine.

Na kraju Svečane sednice upriličen je prigodan muzički program.

Kabinet načelnika
Vladana Krasavca


Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa