22. septembar 2020.22. sep 2020.
Odložen Sajam knjiga, novi termin decembar

Odložen Sajam knjiga, novi termin decembar

Sajam knjiga definitivno je danas odložen zbog epidemiološke situacije u zemlji, saopšteno je iz Beogradskog sajma, Kako je navedeno, manifestacija knjige koja je trebalo da bude održana od 25. oktobra do 1. novembra, biće organizovana sredinom decembra, "ukoliko epidemiološke prilike budu dozvolile".

“Kako se nadležni Republički krizni štab do ovog trenutka nije izjasnio u prilog održavanju Sajma knjiga, ni o ponuđenim organizacionim modalitetima i bezbednosnim garancijama koje je Beogradski sajam ponudio, procenjeno je da u periodu koji je preostao do prvobitno planiranog termina, u potpuno neizvesnim uslovima funkcionisanja, više nije moguće kvalitetno i pouzdano izvršiti pripreme za tu manifestaciju.

Beogradski sajam će i dalje pratiti preporuke i epidemiloške procene Kriznog štaba i u dogovoru sa izdavačima, izlagačima i drugim učesnicima Sajma knjiga doneti odluku koja će biti u najboljem interesu manifestacije”, ističe se u saopštenju Beogradskog sajma.

Izdavači su se izjasnili da u uslovima epidemioloških mera zaštite sa smanjenim brojem posetilaca i istim cenama zakupa kao prošle godine, održavanje Sajma knjiga za njih nije isplativo. Oni su pozivali nadležno Ministarstvo, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda i upravu Sajma da im izađe u susret i smanji cene, ali do dogovara nije došlo.

Predsednik Odbora Sajma knjiga Duško Kovačević zalagao se da se Sajam ipak održi, ističući da razume zahteve izdavača, ali da bi ispunjavanje njihovih zahteva dovelo do bankrota Sajma.

Različita udruženja izdavača su najavila da će u poslednjoj nedelji oktobra organizovati programe na otvorenom i u knjižarama koji bi trebalo da budu alternativa Sajmu knjiga.

Izvor: Nova

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa