22. septembar 2020.22. sep 2020.
Lekari potpisnici peticije u četvrtak sa Lončarem

Lekari potpisnici peticije u četvrtak sa Lončarem

Ministarstvo zdravlja zakazalo je za četvrtak, 24. septembar sastanak sa lekarima okupljenima u udruženju Ujedinjeni protiv kovida pošto je to udruženje juče uputio ministru Zlatiboru Lončaru otvoreno pismo i poziv za razgovor.

“Koristimo priliku da vas obavestimo da je Ministarstvo zdravlja reagovalo na naš dopis od 21. septembra 2020. godine, te da je zakazan sastanak za četvrtak, 24. septembar 2020. godine” saopštilo je udruženje Ujedinjeni protiv kovida.

Lekari iz udruženja Ujedinjeni protiv kovida obratili su se otvorenim pismom ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru u kome su ga upozorili da je u Srbiji pored epidemije koronavirusa u toku i epidemija kršenja prava lekara, urušavanja dostojanstva lekara i degradacije sistema javnog zdravlja. U pismu su zatražili hitan sastanak kao i smene v.d. direktora Opšte bolnice Novi Pazar i v.d. direktora KBC Zvezdara.

“Koristimo priliku da Vas obavestimo da je pored epidemije koja je izazvana virusom Covid-19 u Republici Srbiji u toku još jedna epidemija. Govorimo o epidemiji kršenja prava lekara, urušavanja dostojanstva lekara i, posledično navedenom, epidemija dalje degradacije sistema javnog zdravlja. Drugopomenuta epidemija traje skoro tri decenije. Nastavi li se ovim tempom, plašimo se daljeg odliva lekara, te daljeg urušavanja sistema. Naš osnovni cilj je da Republika Srbija pobedi i u ovoj epidemiološkoj borbi, da se povrati dostojanstvo lekara, te da se time doprinese poboljšanju našeg zdravstvenog sistema” navodi se u pismu.

Pored sastanka sa ministrom, u pismu su pozvali na ministra zdravlja da uputi apel direktorima svih zdravstvenih ustanova da pod hitno prekinu sa kršenjem prava lekara. pozvali svakog direktora u zdravstvenim ustanovama da u radnom odnosu i na odgovarajućim poslovima ostavi sve mlade lekare koji su zaposleni tokom vanrednog stanja i zatražili smene vršioce direktora bolnica u Novom Pazaru i beogradskoj opštini Zvezdara.

Izvor: Nova
Foto:Screenshot/ujedinjeni-protiv-kovida.net

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa