23. septembar 2020.23. sep 2020.
Otišao je Zlatko

Otišao je Zlatko

Nekadašnji rukometaš Metaloplastike, jedan od najboljih igrača ondašnjih "vanzemaljaca", član sjajne bekovske trojke kluba koji je jednostavno bio nepobediv sredinom 80-ih godina prošlog veka, Zlatko Portner, iznenada je preminuo u Švajcarskoj gde je živeo i radio.

Kako nezvanično saznajemo, otkazalo je srce velikog igrača i prema svedočenjima svih koji su ga poznavali, još većeg čoveka. Rođen je u Hrtkovcima 1962. godine, karijeru je započeo u tamošnjoj "Slogi", a potom igrao za "Crvenku" odakle je stigao u šabački "Metaloplastiku" kao deo tima koji je spreman da dosegne najviše što je i uspeo. Osvojio je dve titule šampiona Evrope i sedam zvanja šampiona Jugoslavije, posebno ga se navijači sećaju po neverovatnoj igri u revanšu finala KEŠ protiv "Vibžežea" gde je, među brojnim podvizima, ostvario i čuveni gol sa tri igrača manje.

Posle Šapca odlazi u Barselonu sa kojom ponovo dolazi na vrh Evrope. Karijeru nastavlja u Francuskoj "Veniseu", da bi je završio u Švajarskoj, ekipama "Zofingen" i "Bern". Po završetku igračke karijere, rukometu je ostao veran kroz trenerski posao u više klubova Švajcarske.

Nastupao je u reprezentaciji koja je 1986. postala šampion sveta, a osvojio je i bronzu u Seulu 1988. godine na Olimpijskim igrama.

foto: fb profil

Porodičnu tradiciju je nastavio sin Nikola koji je danas prvi golman reprezentacije Švajcarske, ali i jedan od najboljih golmana Evrope i već je osvojio jednu titulu šampiona Evrope sa Monpeljeom.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa