25. septembar 2020.25. sep 2020.
Grenel:Srbija i Kosovo saglasni da Jezero Gazivode postane Jezero Tramp

Grenel:Srbija i Kosovo saglasni da Jezero Gazivode postane Jezero Tramp

Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po aktuelnom predsedniku SAD Donaldu Trampu, objavio je na tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
"Kako nazvati jezero koje za Kosovo i Srbiju predstavlja ozbiljnu prepreku uprkos kompromisu koji su osmislile SAD za pokretanje studije o izvodljivosti radi stvaranja radnih mesta i više energije za region... pa su se obe strane složile sa novim imenom Jezero Tramp, napisao je Grenel na Tviteru.
Američki diplomata koji je juče posetio jezero Gazivode uz objavu je postavio i fotografije jezera sa natpisom "Jezero Tramp" i linkom na tekst objavljen u jučerašnjoj Gazeti ekspres.
Beogradski mediji predhodno su objavili fotografije jezera Gazivode, brane i mosta sa transparentom na srpskom jeziku "Predsedniče Tramp, kosovski Srbi zahvaljuju Vam na tome što donosite mir".
Dokumentom koji su Srbija i Kosovo potpisali 4. septembra u Vašingtonu o normalizaciji ekonomskih odnosa predviđa se pored drugog, izvođenje studije o izvodljivosti podele energetskih resursa jezera Gazivode.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa