Info

25. septembar 2020.25. sep 2020.
Oproštaj od našeg Zlatka

Oproštaj od našeg Zlatka

Komemorativnim skupom Rukometni klub "Metaloplastika", saigrači iz vremena u plavom dresu, prijatelji i poštovaci, u prisustvu članova najbliže porodice, oprostili su se od Zlatka Portnera, nedavno preminulog rukometaša koji je u bogatoj i uspešnoj karijeri nosio dresove više evropskih klubova, dres reprezentacije, a na oba nivoa stizao do vrha Evrope.

Prisutnima su se obratili nekadašnji saigrači Veselin Vuković, Veselin Vujović, aktuelni direktor šabačkog kluba Slaviša Stojinović, kao i predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković. Prvi čovek Saveza pročitao je i telegram saučešća predsednika Olimpijskog komiteta Božidara Maljkovića.



Portner je bio rukometna veličina, jedan od najboljih bekova i igrača u istoriji ovog sporta, ali je svojom skromnošću, odmerenošću, poštovanjem prema svakome, tokom života iskazakao da je još veća ljudska veličina, onaj koji može biti uzor za druge. U sećanjima na Zlatka, govornici su isticali upravo to i naglašavali da ih je baš on činio, ne samo boljim igračima, nego i boljim ljudima.

-Otišao je na put na koji ćemo jednom svi mi krenuti, on je samo otišao malo ranije - završio je svoj govor kolega iz kluba, kolega iz bekovske linije, prijatelj Zlaje Portnera Veselin Vuković.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa