26. septembar 2020.26. sep 2020.
Novi plan otplate

Novi plan otplate

Banke u Srbiji će posle isteka drugog zastoja u otplati kredita klijentima koji su prihvatili moratorijum dostaviti novi plan otplate, putem pošte ili mejlom, saopštilo je Udruženje banaka Srbije.

Moratorijum u otplati bankaraskih pozajmica ističe u sredu, 30 septembra, a klijenti će kad dobiju dalji plan otplate imati rok od sedam dana da se izjasne.

UBS je savetovalo klijentima da s pažnjom pročitaju dopis svoje banke i odaberu opciju koja im najviše odgovara.

-Prva mogućnost je da prihvate plan otplate koji ponudi banka, u kome je rok otplate produžen za dužinu trajanja moratorijuma, a kamate iz moratorijuma raspoređene na preostalo vreme otplate kredita. Druga mogućnost, ako im to finansijska situacija dozvoljava, jeste da ođednom plate zaostale rate sa kamatom i nastave otplatu prema dosadašnjem planu, a treća da plate samo kamatu, a da rok otplate kredita produže za broj rata za koje je važio moratorijum - rekao je generalni sekretar UBS Vladimir Vasić.

Drugi moratorijum u otplati kredita prihvatilo je 82 odsto zaduženih građana i 69 odsto preduzeća. Ukupna vrednost zaustavljenih obaveza iznosi skoro milijardu evra.

Danas

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa