28. septembar 2020.28. sep 2020.
Banja Koviljača: Zdravstvena zaštita i rad zdravstvenih ustanova u vreme pandemije korona virusa

Banja Koviljača: Zdravstvena zaštita i rad zdravstvenih ustanova u vreme pandemije korona virusa

Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Banja Koviljača",bila je domaćin sastanka koji je u petak 25. septembra održan na temu funkcionisanja zdravstvene zaštite i rada zdravstvenih ustanova Mačvanskog upravnog okruga u vreme pandemije korona virusa, zarazne bolesti COVID-19.Sastanku su prisustvovali v.d.direktor Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja Prof. dr Sanja Radojević Škodrić,sa članovima Kabineta,v.d. direktor Filijale za Mačvanski okrug Jelena Pavlović šefovi ispostava Filijale za Mačvanski okrug,direktori opštih bolnica i domova zdravlja sa područja Upravnog okruga,direktor Apotekarske ustanove Loznica i zamenik direktora Zavoda za javno zdravlje Šabac. Događaju je prisustvovao i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac.

Na početku sastanka prisutne je pozdravila v.d.direktor Filijale Šabac Jelena Pavlović.Tom prilikom ukazala je na rezultate Filijale u prethodnom periodu i funkcionisanje zdravstvene zaštite u periodu epidemije.

U ime domaćina, Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Banja Koviljača" učesnike sastanka je pozdravio v.d.direktor Prim.mr.sci.med dr Aleksandar Jokić,fizijatar-balneoklimatolog."Ova ustanova je po prvi put u svojoj novijoj istoriji obustavila rad i prekinula lečenje pacijenata ,nakon proglašenja vanrednog stanja,jer je Odlukom Vlade Republike Srbije stavljena na spisak zdravstvenih ustanova određenih za izolaciju i oporavak bolesnika inficiranih korona virusom.Uz ogromne napore obavili smo postavljene zadatke,ozbiljnošću i požrtvovanim radom svih zaposlenih" naveo je u svom obraćanju dr Jokić.

Istorijat i rad Specijalne bolnice Banja Koviljača prisutni su imali priliku da vide u dokumentarnom filmu koji je ovom prilikom prikazan.



V.d.direktor Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja Prof.dr Sanja Radojević Škodrić istakla je između ostalog zadovoljstvo održavanjem sastanka jer se u neposrednom kontaktu sa saradnicima iz zdravstvenih ustanova upoznala sa problemima koje imaju u svom radu .Fond je obezbedio dovoljne količine aparata,lekova medicinskog materijala ,lične i zaštitne opreme za potrebe ustanova na području ovog Upravnog okruga.Naglasila je i da je materijalni položaj zaposlenih u zdravstvenoj zaštiti u vreme pandemije u značajnoj meri poboljšan većim platama i stimulacijama od strane Republičkog fonda i Ministarstva zdravlja.

Opšta bolnica Šabac je po rečima direktora dr Slobodana Popovića vraćena u redovan režim rada i sve službe ponovo primaju pacijente upućene na specijalističke preglede.



U sadržanom razgovoru bilo je reči i o saradnji Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje sa Filijalom za Mačvanski okrug u vreme otpočinjanja pandemije Kovid 19 i tokom njenog trajanja.Pružena je velika pomoć svim lokalnim samoupravama ovog Upravnog okruga u obezbeđenju neophodne zdravstvene opreme ,kako bi se posledice epidemije što manje odrazile na naše građane.Reagovalo se brzo i efikasno što je uticalo da se zdravlje stanovništva zaštiti od pošasti koja je zahvatila ne samo Srbiju već čitavu planetu.Lokalne samouprave su bile u svakodnevnoj komunikaciji kako sa Okružnim štabom za vanredne situacije Mačvanskog upravnog okruga i komandantom štaba Vladanom Krasavcem,tako i sa odgovornima u Filijali Šabac u pogledu pružanja instrukcija i saveta za delovanje u vreme epidemije.Saradnja će se i ubuduće nastaviti u pogledu podrške lokalnim samoupravama iz delokruga rada i postupanja Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja.

U ime Mačvanskog upravnog okruga i u svoje lično ime sve prisutne je pozdravio načelnik Vladan Krasavac.Izrazio je spremnost da sa svoje strane omogući brži protok informacija i pružanje neophodne pomoći lokalnim samoupravama prema Republičkom fondu, kako bi se posebno u vreme epidemije, omogućila zaštita stanovništva i efikasno funkcionisanje državnih organa na području Upravnog okruga.Zadovoljan je načinom saradnje i komunikacije koja postoji na relaciji lokalna samouprava-Republički fond zdravstvenog osiguranja i filijala Šabac.Očekuje da se u narednom periodu ovakava saradnja nastavi i unapredi,a sve u interesu svih naših građana.


Kabinet načelnika
Vladana Krasavca



Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa