1. oktobar 2020.1. okt 2020.
Mesto prijema pomoći

Mesto prijema pomoći

Humanitarna akcija članova "Onlajn pijace Šabac"

Članovi Fejsbuk grupe "Onlajn pijaca Šabac" okupili su se oko zajedničkog humanog cilja - pomoći najugroženijima kada je teško. Proizvođači će deo svojih proizvoda donirati za tri ugrožene porodice i decu sa smetnjama u razvoju iz Šapca. Poziv važi i za sve ostale koji žele i mogu da pomognu. Ukoliko nemaju svoje proizvode mogu kupiti nešto od namirnica, a dobrodošli su i odeća i obuća za decu, školski pribor, igračke, srestva za higijenu. Prijem pomoći je u sutra i prekosutra (peta i subota) u Majuru, na adresi Vojvode Putnika b.b. (garaža preko puta bivšeg 7. jula, odnosno Sanija) od 9.00 do 18.00 časova.

Pomoć će biti podeljena u nedelju i ponedeljak. Kriterijumi za izbor porodica su bili jasni: teška materijalna situacija koju nisu sami uzrokovali, nemogućnost jednog ili oba roditelja da rade iz zdravstvenih razloga. Na taj način odabrane su dve porodice sa područja Šapca i jedna iz okoline Loznice.

Prva porodica su Bojići iz Zminjaka sa troje dece: Ognjen (6 godina), Mihailo (4) i Kristina (1). Otac dece je bolestan, dok se majka bori da nešto zaradi u nadnici. Žive od socijalne pomoći.

Druga porodica su Mlađići iz Lipolista. Samohrana majka devojčica od 13, 11 i bliznakinja od 8 godina je srčani bolesnik, a deci nedostaje gotovo sve.

Treća porodica su Lončine iz Klupaca kod Loznice. Takođe je u pitanju samohrana majka sa tri devojčice. Hrane se iz narodne kuhinje, a u neuslovnoj kući koju su dobili miševi su im svakodnevnica.

Deo pomoći biće odvojen i za udruženja roditelja dece sa smetnjama u razvoju iz Šapca.




Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa