1. oktobar 2020.1. okt 2020.
Potpisani ugovori o finansiranju troškova vantelesne oplodnje

Potpisani ugovori o finansiranju troškova vantelesne oplodnje

U Gradskoj upravi grada Šapca, danas su uručeni Ugovori o finansiranju troškova vantelesne oplodnje. Četiri para koja su ove godine aplicirala na konkurs, potpisala su rešenja koja su im uručili Dr Jovan Ćirić, predsednik Saveta za zdravlje i Tatjana Marković, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti.

Na godišnjem nivou, Grad za troškove vantelesne oplodnje izdvaja 3 miliona dinara, a od početka ove godine, na ovaj način rođene su 4 bebe.

S obzirom da troškovi iznose oko 300.000 dinara, 10 parova je u prilici da dobije sredstva. Ove godine je zbog kovida manje parova nego prethodnih.

- Danas je nastavljena lepa tradicija. Savet za zdravlje i Grad Šabac četvrtu godinu zaredom za naše sugrađane izdvajaju sredstva za finansiranje vantelesne oplodnje. Četiri para, kojima su uručena rešenja, imaju mogućnost da postanu roditelji, a mi se nadamo da ćemo dobiti lepe vesti, istakao je dr Ćirić.

Ostvariti se kao roditelj, za mnoge je najveći životni san.
- Za mene i mog supruga, ovo je velika podrška i pomoć. Oboje smo veoma uzbuđeni. Već sam ostvarena kao majka, ali suprug i ja želimo još jednu bebu, kaže Radmila Vuković koja ima 42 godine i sina od 25.

Prema rečima Tatjane Marković, pomoći nekome da se ostvari kao roditelj, najlepši je deo posla koji obavlja.
- Grad Šabac na najrazličitije načine pomaže ljudima u raznim oblastima, ali ovo je zaista posebno. Tokom ove godine dobili smo četiri bebe, čime je ostvareno sve čemu smo se nadali. Kada smo čuli da je rođena prva beba, toliko smo bili radosni kao da je to prinova koju ćemo dobiti u sopstvenim porodicama. Do sada je Grad finansirao više od 30 parova u prethodne 3 generacije. Verujemo da će se nastaviti dobar trend i da će parovi koji su dobili dete vantelesnom oplodnjom biti inspiracija svima koji se dvoume. Samo kada pokucamo, vrata se otvaraju, poručuje Markovićeva.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa