8. oktobar 2020.8. okt 2020.
https://pixabay.com

https://pixabay.com

Čadež pozvao mlade da kroz program Moja prva plata steknu prvo radno iskustvo

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež pozvao je danas mlade da iskoriste projekat "Moja prva plata", odnosno steknu radno iskustvo i unaprede svoju radnu biografiju.

Čadež je, nakon sastanka sastanak sa predstavnicima udruženja mladih na temu programa "Moja prva plata" i programa zapošljavanja mladih, kome su prisustvovali i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kazao da se za program prijavilo više opslodavaca od očekivanog.

Ukazao je da je više od 8.000 firmi ispunilo uslove javnog poziva, odnosno proveru Nacionalne službe za zapošljavanje.

"Postoji inters iz svih industrija, a najvioiše iz sektora usluga. Oko 70 odsto pozicija je namenjeno za kandidate sa završeom srednjom školom, a 30 odsto za one sa visokim obrazovanjem", kazao je Čadež.

Prema njegovim rečima, najviše su traženi ekomonisti, mašinski, građevinski i elektro inženjeri, lekari, stomatolozi, dok su u preradjivačkoj insustriji traže radnici u tekstilnoj, prehrambenoj, metalskoj, preradjivačkoj, proizvodnji nameštaja.

"Imamo veliki broj pozicija i moja današnja poruka mladima je iskoristite ovu šansu i počnite da gradite CV praktično od danas i stičete radno iskustvo", poručio je Čadež.

On je ukazao da je sticanje radnog iskustva važno, jer ako nakon devet meseci koliko program traje, ne uspeju da ostanu u firmi u koju budu primljeni, sa tim iskustvom će moći lakše da se zaposle na nekom drugom mestu.
Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa