9. oktobar 2020.9. okt 2020.
Poseta opštini Ljubovija i Srednjoj školi "Vuk Karadžić"

Poseta opštini Ljubovija i Srednjoj školi "Vuk Karadžić"

U četvrtak 08. oktobra, upriličena je poseta opštini Ljubovija, povodom završetka radova na rekonstrukciji Srednje škole "Vuk Karadžić" u Ljuboviji. Predsednik opštine Milan Jovanović sa saradnicima je u ime lokalne samouprave bio domaćin ovog značajnog događaja. Prisustvovali su načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, načelnik Policijske uprave Šabac Zoran Jevđenić, dr Zorica Jocić načelnik Školske uprave Valjevo, Darko Glišić, predsednik opštine Ub, predstavnici susednih opština, direktor Srednje škole sa saradnicima, nastavnici i učenici škole.



Srednja škola “Vuk Karadžić” Ljubovija osnovana je daleke 1964. godine, kao izdvojeno odeljenje Gimnazije „Vuk Karadžić“ u Loznici. Rezultat je želje i težnje naroda ovog kraja da ne zaostaju u širenju prosvete i kulture stanovništva.

Otvaranjem Srednje škole u siromašnoj opštini Ljubovija kulturni i društveni život naroda ovoga kraja krenuo je uzlaznim tokom. Dogogodišnja tradicija školstva omogućila je sticanje znanja velikom broju ljudi iz sveta nake, umetnosti, kulture. Brojni naučni radnici, glumci, oficiri, profesori ponikli su u ovoj školi.



Od početka školske 1981/82 godine, škola je dobila svoj novosagrađeni objekat u kome se i danas nalazi. Od 15. jula 2020. godine započeli su radovi na postavljanju izolacije i zameni prozora i vrata na školskom objektu u cilju postizanja pune energetske efikasnosti. Ovim se dobilo ne samo na izgledu, već se postiže i značajna ušteda energenata u zimskoj sezoni. Radove u iznosu od 100 miliona dinara finansirala je Vlada Republike Srbije. Škola je pored postojećih učionica i kabineta neophodnih za izvođenje nastave, dobila novu malu sportsku salu i igralište na otvorenom. Svim ovim sadržajima omogućeno je kvalitetno održavanje nastave i sticanje znanja učenicima gimnazije,ekonomske škole,ugostiteljima i trgovcima.

Na svečanosti upriličenoj povodom završetka radova prisutne je pozdravio predsednik opštine Milan Jovanović, izražavajući veliku zahvalnost Vladi Republike Srbije koja je izdvojila značajna finansijska sredstva, kako bi učenici koji pohađaju ovu školu imali kvalitetne uslove za svoje obrazovanje. Prisutne je u ime opštine Ub pozdravio predsednik Darko Glišić, koji je učenicima poželeo uspeh u daljem školovanju.

Usledio je prigodan umetnički program koji su izveli učenici Srednje škole i obilazak škole i sportskog terena.
Vlada Srbije će i ubuduće, odgovornom politikom i ulaganjem u obrazovanje mladih, izdvajati značajna finansijska sredstva u poboljšavanje uslova za obrazovanje budućih generacija.
Kabinet načelnika
Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa