14. mart 2018.14. mar 2018.
Upozorenje meteorologa: Pad temperature u Srbiji, kiša, sneg

Upozorenje meteorologa: Pad temperature u Srbiji, kiša, sneg

Republički hidrometeorološki zavod je danas upozorio da će u Srbiji od nedelje, 18. marta, biti osetno hladnije vreme, uz pad temperature za 10 do 15 stepeni, mestimično uz kišu i sneg koji će se zadržati u planinskim predelima, a ponegde i u nižim.
U većem delu Srbije sutra će biti promenljivo oblačno vreme, ujutro i pre podne ponegde na jugoistoku će nakratko padati kiša, ali će na severu biti pretežno sunčano. U toku noći u svim krajevima se očekuje naoblačenje, a posle ponoći kiša.
Vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura od 3 do 8, aq najviša od 14 do 19 stepeni.
U Beogadu će sutra biti pretežno sunčano vreme, uz slab, promenljiv vetar, a tokom noći stiže naoblačenje, posle ponoći i kiša. Najniža temperatura 5, najviša 17 stepeni.
U petak i subotu u Srbiji će padati kiša.
U subotu će na jugu Srbije biti i pljuskova s grmljavinom. Jak do olujni južni i jugoistočni vetar duvaće u košavskom području i na planinama.
U nedelju će biti oblačno, u severnim i centralnim krajevima Srbije osetno hladnije, uz umeren do jak severozapadni vetar, mestimično kišu, a u brdsko-planinskim predelima i sneg koji će ponegde padati i u nižim predelima.
Od ponedeljka vreme će biti oblačno i hladno, mestimično s kišom i snegom, uz stvaranje snežnog pokrivača u brdsko-planinskim predelima, ponegde i u nižim predelima.
I u Beogradu će u petak i subotu padati kiša i duvaće košava. U nedelju će biti oblačno i osetno hladnije vreme, uz umeren do jak severozapadni vetar, povremeno uz kišu, a od večeri i susnežicu. Od ponedeljka će biti oblačno i hladno, povremeno uz kišu i sneg. Moguće je stvaranje manjeg snežnog pokrivača.
Biometeorološka prognoza za Srbiju za četvrtak, 15. mart:
Osobe sa srčanim problemima i varirajućim krvnim pritiskom mogu osetiti pojačane tegobe, a u prepodnevnim satima oprez se savetuje i astmatičarima. Meteoropatske reakcije mogu biti malaksalost, glavobolja i neraspoloženje.
Izvor:Beta

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa