14. oktobar 2020.14. okt 2020.
Nastavlja se uvođenje informacionih tehnologija u obrazovanje

Nastavlja se uvođenje informacionih tehnologija u obrazovanje

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, saopštilo je da će u nastavku projekta uvođenja savremenih informacionih tehnologija u obrazovanje izdavači donirati gimnazijama digitalne udžbenike u vrednosti većoj od 60 miliona dinara.

"Počev od 15. oktobra 2020. godine svi digitalni udžbenici koji postoje za prvi razred gimnazije biće dostupni i nastavnicima i učenicima do kraja školske godine" najavili su iz ministarstva.

Projekat je, kako su podsetili, započet još 2017. godine, u cilju unapredjenja kvaliteta obrazovanja i prilagođavanja potrebama savremenog doba.

U prethodnoj školskoj godini, kroz pilot-projekat opremljeno je 2.000 digitalnih učionica u osnovnim školama, nastavnici su prošli edukaciju i dobili digitalne udžbenike, a ove godne nastavljen je opremanjem novih 10.000 učionica i obučavanjem 10.000 nastavnika.

"Ovaj projekat je pokazao svoju dalekovidost, kvalitet i važnost u momentu kada je proglašeno vanredno stanje i ceo obrazovni sistem bio primoran da se u rekordno kratkom roku prebaci na onlajn nastavu", navedeno je u saopštenju.

Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa