14. oktobar 2020.14. okt 2020.
Pesnički konkurs

Pesnički konkurs

Vijuga i Kombinart u saradnji sa Bibliotekom šabačkom pozivaju pesnike na ovim područjima da učestvuju u pesničkom konkursu na temu slogana „Savremen, kreativan, širok“. Ovaj konkurs se raspisuje u sklopu izložbe NewBalkan, koja okuplja umetnike iz cele regije Balkana i okoline s ciljem izgradnje umetničke scene i spajanja što većeg broja umetnika.

Želja nam je da omogućimo pesnicima, kao i umetnicima, da objavom svojih pesama podele strast i ljubav prema poeziji sa kolegama pesnicima uz istovremeni potstrek za stvaranje novih pesama, to jest novih umetničkih dela. U ovom periodu omogućili smo da se na Vijugu pridruže i pesnici, tj. književnici čime nastojimo da povećamo krug različitih vrsta umetnika na Vijugi.

Svaki učesnik ima pravo da pošalje jednu pesmu, na jeziku koji je međusobno razumljiv na čitavom regionu, latiničnim pismom. Učešće može uzeti svaki autor koji otvori svoj profil i objavi pesmu na Vijuga.com.hr a potom je prijavi preko obrasca na https://newbalkan.vijuga.com/new-balkan-otvorene-prijave-za-pjesnicki-natjecaj/ za pesnički konkurs, najkasnije do 16.10.2020. godine.

Autori deset najboljih pesama, po mišljenu tročlanog stručnog žirija, imaće priliku da uživo čitaju svoju pesmu i razmene iskustva sa afirmisanim regionalnim pesnicima na video konferenciji 22.10.2020. godine u 18 časova. Objava najboljih radova biće 20.10.2020. godine na sajtu Vijuge i Biblioteke šabačke.

Vašim učestvovanjem na pesničkom konkursu ostvarujete cilj za koji se borimo i na taj način podstičete stare i nove generacije pesnika da se objavom pesama otvore i pokažu svoju strast. Radujemo se svakoj Vašoj prijavi!
Biblioteka šabačka

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa