14. oktobar 2020.14. okt 2020.
Palinkaš: Nemanja Pajić zloupotrebio svoju funkciju

Palinkaš: Nemanja Pajić zloupotrebio svoju funkciju

Deset članova Gradske izborne komisije prošle nedelje podneli su ostavke, čime je to telo izgubilo mogućnost da odlučuje i okonča izborni proces u Šapcu.

Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca tražio je od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da mu izda novi pečat GIK-a, pod obrazloženjem da je stari izgubljen.




Kako je istakla Vera Palinkaš, doskorašnja članica komisije, Pajić je time zloupotrebio službeni položaj i obmanuo državne organe, jer se stari pečat, kako kaže, nalazi u sefu Gradske uprave.

-Niko nije podneo zvaničan zahtev Gradskoj upravi za primopredaju pečata, nego je Nemanja Pajić, kao predsednik Skupštine grada, zloupotrebio svoju funkciju i podneo zahtev Ministarstvu, u kome je izneo potpuno neistinite činjenice da je pečat nestao. Pečat faktički nije nestao, a ni pravno gledano. Nestanak pečata je jasno definisan. Nestanak pečata znači da on nije dostupan licu koje je ovlašćeno da ga čuva. To je, u ovom trenutku, sekretar Gradske izborne komisije u ostavci, ali s obzirom da ne postoji neko drugo lice koje bi moglo pečat da preuzme, lice u ostavci je dužno da taj pečat čuva do momenta dok se ne pojavi legitimno lice koje će pečat moći da preuzme. Strašno je da je jedan javni funkcioner zloupotrebio svoju poziciju predsednika Skupštine grada, obratio se Ministarstvu navodeći neistinite činjenice. Ministarstvo u takvim situacijama ne proverava da li je zaista pečat nestao jer se podrazumeva da je podnosilac zahteva na takvoj funkciji dužan da iznese istinu. Postavljam pitanje zašto Nemanja Pajić nije podneo zahtev zvanično za primopredaju pečata Gradskoj upravi. Nakon toga bi dobio odluku nadležnih i sve bi bilo u okviru normalne zakonske procedure. Izneo je laži i neistine i na taj način doveo u zabludu državni organ koji je doneo odluku da se pečat ponovo izradi, rekla je Vera Palinkaš.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa