22. oktobar 2020.22. okt 2020.
Šabac dobio novu vlast

Šabac dobio novu vlast

Aleksandar Pajić iz Srpske napredne stranke izabran je za novog gradonačelnika Šapca. Nemanja Pajić će ponovo obavljati funkciju predsednika Skuptšine Grada. Zamenik gradonačelnika biće Blaža Knežević, a zamenik predsednika Skupštine Grada dr Branko Vujković.





Prvoj sednici Skupštine Grada u ovom sazivu nisu prisustvovali predstavnici liste "Nebojša Zelenović - Šabac je naš" i UDS "Prilika". Za današnje odluke glasalo je 44 prisutna odbornika i to jednoglasno.



Aleksandar Pajić je ocenio da je danas veliki dan za Grad Šabac i da su odbranili demokratiju u Gradu. Najavio je konstituisanje organe lokalne vlasti kao prvi zadatak.

-Siguran sam da Šabac očekuju mnogo bolji dani nego do sada. Očekujemo smirivanje političke tenzije i da će Grad Šabac brzim koracima krenuti dalje. Konstituisaćemo sve organe lokalne vlasti i početi da radimo u interesu građana. Šabac je izgubio četiri meseca u političkim previranjima i dokazivanju da demokratija mora da se odbrani u Šapcu. Zadovoljan sam što sam ogromnom većinom u Skupštini Grada dobio podršku i kao gradonačelnik i za svoj tim. Videćemo šta zatičemo u Gradskoj upravi od sredstava budžeta i raditi na budžetu za 2021. godinu. Krenućemo da radimo nove projekte kojim ćemo konkurisati kod Države u ministarstvima i nadamo se velikim sredstvima za bolji život čitavog grada, rekao je Aleksandar Pajić.



Nemanja Pajić veruje da su građani priželjkivali konstitutivnu sednicu, posle dugačkih i "čudnih" izbora. Zahvalio se odbornicima što je i drugi put dobio njihovo poverenje da vodi Skupštinu Grada.

-Grad Šabac je dobio novu vlast i mislim da već od danas može da krene da normalno funkcioniše. Pošto je sv eovo jako dugo trajalo, očekujem intenzivniji rad parlamenta u narednom periodu, jer Grad šaabc očekuje rebalans budžeta i donošenje budžeta za 2021. godinu. Radujem se novom parlamentu i novim odlukama koje ćemo doneti u korist naših sugrađana. Žao mi je što svi odbornici nisu prisustvovali konstitutivnoj sednici. Očekujem da u narednom periodu nastavimo da radimo u punom kapacitetu i sa opozicijom, rekao je Nemanja Pajić.

Na današnjoj konstitutivnoj sednici potvrđeni su mandati odbornicima i izabrani su članovi Gradskog veća.
Jelena Vikić, član gradskog veća zadužen za zdravstvo
Miroljub Mijušković, član gradskog veća zadužen za kulturu
Živan Bajić, član gradskog veća zadužen za privredu
Bojan Damnjanović, član gradskog veća zadužen za obrazovanje
Milutin Stojinović, član gradskog veća zadužen za poljoprivredu
Stevan Matić, član gradskog veća zadužen za rodnu ravnopravnost i nacionalne manjine
Jelena Milošević, član gradskog veća zadužen za socijalna pitanja i rad i zapošljavanje
Dr Jovan Ćirić- član gradskog veća zadužen za turizam
Marko Panović, član gradskog veća zadužen za sport

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa