22. oktobar 2020.22. okt 2020.
Beta

Beta

Dačić izabran za predsednika Skupštine Srbije

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izabran je danas za novog predsednika Skupštine Srbije.

Posle prozivke i javnog glasanja, Dačića je podržalo 225 poslanika, a protiv je bio jedan.
Izbor Dačića podržali su poslanici liste "Aleksandar Vučić Za našu decu", SPS, Saveza vojvodjanskih Mađara i Srpskog patriotskog saveza (SPAS).

U biografiji novog predsednika Skupštine je navedeno da je rođen u Prizrenu 1966. godine, a da je na Fakultetu političkih nauka diplomirao s prosečnom ocenom 10.

Dačić je bio poslanik od 1992. godine, prvo u Skupštini SR Jugoslavije, pa u Skupštini Srbije, a dans je na mesto predsednika Skupštine došao s mesta ministra za spoljne poslove.

U biografiji je navedeno da "poseduje višedecenijsko iskustvo i rezultate ostvarene u učešću i rukovođenju u različitim organima izvršne i zakonodavne vlasti", dobitnik je priznanja "Najevropljanin" i govori engleski i ruski jezik.

U raspravi pre glasanja je ocenjeno da će, s Dačićem na čelu, Skupština Srbije biti "simbol demokratičnosti, efikasnosti i transparentnosti".

Poslanici Skupštine Srbije bi trebalo da danas izaberu i potpredsednike Skupštine i da Dačićevog dugogodišnjeg saradnika Veljka Odalovića imenuju na mesto generalnog sekretara Skupštine što je on već bio 2008-2012. godine.

Izvor: Beta

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa