26. oktobar 2020.26. okt 2020.
Institucionalna podrška za Asocijaciju DUGA

Institucionalna podrška za Asocijaciju DUGA

Asocijacija DUGA je jedna od 30 organizacija građanskog društva (OGD) u Srbiji koja je dobila dvogodišnju institucionalnu podršku da unapredi i učvrsti svoje kapacitete. Kao organizacija koja se bavi pružanjem usluga i radom sa ljudima, ova podrška će im pomoći da korisnici njihovih usluga budu još zadovoljniji njihovim radom.

„Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT” je projekat Vlade Švajcarske čiji je cilj aktivno građansko društvo u kome građani više učestvuju u procesu donošenja odluka, naročito na lokalnom nivou. ACT sprovode dve nevladine organizacije: Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.

ACT projekat čine 3 stuba: 1. grantovi; 2. izgradnja i jačanje kapaciteta; 3. jačanje uporišta u zajednici. Prva faza projekta realizovaće se od 1. oktobra 2019. godine do 30. septembra 2023. godine.

-Institucionalni grant biće korišćen u svrhe povećanja dobrobiti za sve naše, korisnike usluga i povećanje učešća građana u donošenju odluka, posebno na lokalnom nivou. Želimo da povećamo mobilisanje građana u procesima donošenja odluka, da povećamo učešće Asocijacije DUGA u mrežama i savezima, kako u zemlji tako i u inostranstvu, kako bi povećali i naš uticaj na donosioce odluka u cilju povećanja kvaliteta, dostupnosti i obima pružanja usluga građanima koji pripadaju ranjivim društvenim grupama- istakao je predsednika Asocijacije DUGA, Aleksandar Prica.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa