26. oktobar 2020.26. okt 2020.
Udruženje paraplegičara Mačvanskog okruga: Ako si nevidljiv-ne postojiš

Udruženje paraplegičara Mačvanskog okruga: Ako si nevidljiv-ne postojiš

Udruženje paraplegičara Mačvanskog okruga u okviru obeležavanja globalne nedelje medijske i informacijske pismenosti, kroz projekat "Ako si nevidljiv- ne postojiš!" želi da skrene pažnju na nevidljivost osoba sa invaliditetom na društvenim mrežama, kao i na nedostatak informacija i uticaj dezinformacija.

-Svaka proverena informacija, vest koja se pojavi u medijima je od velikog značaja za sve građane, ali i osobe sa invaliditetom. Tokom pandemije susreli smo se sa brojnim dezinformacijama i medijskim šumom, što je negativno uticalo na mnoge, te smo odlučili da organizujemo okrugli sto na tu temu - Slaviša Savić, sekretar Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga.

U okviru pomenutog projekta u Muzeju šabačkih Jevreja organizovana je panel diskusija, kao i projekcija dokumentarnog filma "Rijaliti u invalidskim kolicima" glumice Sandre Silađev i rediteljke Marte Fišer koji ukazuje na probleme pristupačnosti u gradskoj sredini sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom.

Ljupka Mihajlovska predsednica Sveza za pristupačnost Srbije i nekadašnja poslanica u Skupštini Republike Srbije navodi da je zakonski okvir relativno dobar, ali da uvek postoji mogućnost za poboljšanje.

-Ono gde nam treba veština je primena zakona, praćenje i sankcije za one koji ne poštuju regulativu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa