28. oktobar 2020.28. okt 2020.
Foto Beta

Foto Beta

Poslanici danas biraju vladu

Poslanici Skupštine Srbije danas će na Prvoj posebnoj sednici birati novu srpsku Vladu.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić za 10 sati sazvao je sednicu sa jednom tačkom dnevnog reda - Izbor Vlade i polaganje zakletve predsednika i članova Vlade.

Kako je ranije određeno Zakonom o ministarstvima. nova vlada imaće 21 ministarstvo i jednog ili dva ministra bez portfelja.

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić prvo će pred poslanicima izneti ekspoze sa planom rada budućih ministara, posle čega sledi skupštinska rasprava i glasanje o novom sastavu vlade Srbije.

Brnabić je ranije najavila da će u novoj vladi ministar spoljnih poslova biti Nikola Selaković, unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i odbrane Nebojša Stefanović.

Na čelu novog ministarstva za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog biće Gordana Čomić, na čelu ministarstva za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović iz SPAS-a, a ministar za brigu o selu biće Milan Krkobabić.

Ministarstvo kulture i informisanja vodiće Maja Gojković, ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija vodiće Tatjana Matić, građevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović, finansija Siniša Mali i privrede Anđelka Atanasković, dok će na čelu ministarstva poljoprivrede biti Branislav Nedimović, a energetike i rudarstva Zorana Mihajlović.

Zaštitu životne sredine vodiće Irena Vujović, na čelu ministarstva pravde biće Maja Popović, resor državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, ministarstvo za evropske integracije Jadranka Joksimović, zdravlja Zlatibor Lončar, omladine i sporta Vanja Udovičić, dok će prosveta pripasti Branku Ružiću iz Socijalističke partije Srbije.

Ministar bez portfelja biće i socijalista Novica Tončev koji će najverovatnije biti zadužen za regionalni razvoj.


Izvor Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa