28. oktobar 2020.28. okt 2020.
Foto Beta

Foto Beta

Brnabić: Ova Vlada će imati ogromne političke izazove, pre svega u odnosima sa Prištinom

Mandatarka za sastav Vlade Srbije Ana Brnabić je danas u ekspozeu u Narodnoj skupštini rekla da će, pored zdravstvenih, ova vlada imati ogromne političke izazove, pre svega u odnosima sa Prištinom, nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa i problema u uspostavljanju Zajednice srpskih opština, od koje se neće odustati.

Brnabić je rekla da srpska strana "drži reč i stoji iza našeg potpisa" (kada su u pitanju pregovori sa Prištinom u Briselu), kao i da "to prirodno i normalno očekujemo i od drugih kako bi u dobroj veri nastavili dalje razgovore".

"Nova Vlada će nastaviti da vodi politiku zaštite vitalnih nacionalnih interesa, mira i saradnje kada je u pitanju Kosovo i Metohija, sa ciljem zaštite našeg naroda, kulturne i verske baštine na Kosovu i Methohiji, ali i mira i stabilnosti u čitavom regionu. Prioriteti će biti nastavak vođenja pregovora sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini, unapređenje ekonomskog razvoja i uslova života srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji i podrška povratku interno raseljenih lica", rekla je Brnabić.

Ona je navela da će i na ovom važnom pitanju, za koje je rekla da je "možda i najveći izazov za dugoročno održivu bezbednost i stabilnost čitavog regiona", Vlada Srbije sve svoje aktivnosti i sve svoje poteze do detalja koordinirati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i sa predstavnicima srpskog naroda na Kosovu.

"Nacionalno i političko jedinstvo po ovom pitanju naš je apsolutni prioritet", rekla je Brnabić.


Izvor Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa