28. oktobar 2020.28. okt 2020.
Foto Beta

Foto Beta

Brnabić: Nova vlada će biti proevropska, vlada političkog i ekonomskog kontinuiteta

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić danas je izjavila da će to biti proevropska vlada, političkog i ekonomskog kontinuiteta i da će, u skladu sa potrebama građana, izazovima sa kojima se suočava i rezultatima koje ima, otvoriti nove teme koje će dalje doprineti snazi Srbije i kvalitetu života u njoj.

"Srbija je danas finansijski i ekonomski stabilna zemlja. Zemlja u kojoj je nezaposlenost na rekordno niskom nivou od 7,3 odsto, prosečna neto plata preko 500 evra i zemlja u kojoj se plate i penzije kontinuirano povećavaju. Zemlja koja je ušla u period stabilnog rasta čija je stopa jedna od najvećih u ovom delu Evrope, a ove godine će verovatno biti najveća", kazala je Brnabić u Skupštini Srbije obrazlazući program nove vlade.

Ona je istakla da će nova vlade imati šest ciljeva - borba protiv virusa COVID-19 i jačanje zdravstva, očuvanje vitalnih interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, borba protiv organizovanog kriminala i sveobuhvatni rat protiv mafije, očuvanje nezavisnosti i samostalnog odlučivanja Srbije, vladavina prava i ubrzanje reformi na našem evropskom putu, i dalje ekonomsko jačanje Srbije.

Govoreći o oblastima koje su važne za ekonomski rast Brnabić je navela da je to pre svega poljoprivreda jer se više nego ikada pokazala tokom pandemije korona virusa da je Srbija bila jedna od retkih zemalja na svetu koja ni u jednom trenutku nije imala nestašice hrane i osnovnih životnih namirnica.

Važne oblasti za novu vladu biće, kako je istakla, veštačka inteligencija, kultura i kreativne industrije, turizam, zaštita životne sredine.



Izvor Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa