Info

28. oktobar 2020.28. okt 2020.
Nešto bolja epidemiološka situacija

Nešto bolja epidemiološka situacija

Epidemiološka situacija u Šapcu danas je malo povoljnija. Pozitivno je 18 testiranih u Šapcu, a u Mačvanskom okrugu ukupno 38.

Trenutno se u Opštoj bolnici nalazi 12 kovid pozitivnih pacijenata, od čega je 11 sa pneumonijom. Od juče je bilo tri prijema, a jedan je otpušten kući.



Komunalna policija je kotrolisala 339 objekata, a 20 nije poštovalo predviđene mere.

Danas je održana konferencija Štaba za vanredne situacije. Navedeno je da proglašenje vanredne situacije u gradu u narednim danima zavisi od mišljenja epidemiologa i Zavoda za javno zdravlje.



-Danas imamo blagi pad broja novozaraženih u odnosu na juče. Evidentno je da je još uvek teška epidemiološka situacija. Striktno kontrolišemo mere kada je u pitanju rad trgovinskih i ugostiteljskih objekata i to je dalo neki rezultat. Ipak, molim sugrađane da nastavimo dalje da poštujemo mere koje je propisao Krizni štab Vlade Republike Srbije, zato što je to jedina mogućnost da iz ovoga izađemo sa što manje kovid pozitivnih, odnosno da prebrodimo teško stanje u kom se nalazimo. Uključile su se i republičke inspekcije u kontrolu. Molim i privrednike u gradu da svojim zaposlenim striktno nalože poštovanje svih predviđenih mera, rekao je načelnik Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Situacija u obrazovnim ustanovama je stabilna i svi slučajevi koji su bili u prethodnom periodu su u izolaciji, tako da nema širenje virusa.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa