29. oktobar 2020.29. okt 2020.
Izuzetno nestabilna epidemiološka situacija u Šapcu

Izuzetno nestabilna epidemiološka situacija u Šapcu

Na današnjoj konferenciji za novinare u Dunjića kući, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i lekari iz Doma zdravlja, OB Šabac i ZZJZ ocenili su da je epidemiološka situacija u Šapcu izuzetno nestabilna.

Prema poslednjem izveštaju ZZJZ Šabac, u Mačvanskom okrugu 49 lica pozitivno je na kovid-19, od kojih je 28 u Šapcu. Broj aktivno obolelih je 123.
- Situacija je nestabilna sa tendencijom svakodnevnog rasta. Ključna je primena zaštitnih mera, poručio je dr Igor Dragičević.

Na Infektivnom odeljenju OB Šabac hospitalizovano je 12 pacijenata sa upalom pluća.
- Juče smo imali 2 otpusta, ali i 2 prijema. Takođe, 12 imali smo 12 pregleda u ambulanti Infektivnog odeljenja, istakao je dr Dejan Milošević.
Četvoro zdravstvenih radnika u OB pozitivno je na kovid-19.

U kovid ambulanti juče je pregledano 135 pacijenata. Od toga, 98 prvih i 37 kontrolnih pregleda.
- Juče je urađeno 43 PCR testa i 22 serološka. U Domu zdravlja imamo 2 pozitivna zdravstvena radnika sa lakšom kliničkom slikom. Oni se nalaze u kućnoj izolaciji.

- Danas imamo najveći broj kovid pozitivnih u poslednje vreme. U ovoj izazovnoj situaciji dobro je to što hospitalizovani pacijenti imaju lakšu kliničku sliku. Oko 400 kontakata je u izolaciji i zaista molim sve naše sugrađane da se striktno pridržavaju propisanih mera zaštite, jer to je jedini način da iz izađemo iz ove situacije. Pojačan je rad Sanitarne inspekcije i Komunalne policiije. Vlasnici trgovinskih i ugostiteljskih objekata moraju se pridržavati preporučenog radnog vremena i mera zaštite. Molim sve sugrađane da shvate ozbiljnost situacije, veoma smo blizu uvođenja vanredne situacije, apelovao je gradonačelnik Pajić.

Sutra će biti održan sastanak Štaba za vanredne sitacije grada Šapca.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa