30. oktobar 2020.30. okt 2020.
Ivanuša: Narednih nedelja nas čeka još jači udar epidemije korone

Ivanuša: Narednih nedelja nas čeka još jači udar epidemije korone

Direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije Marijan Ivanuša izjavio je da trenutna epidemiološka situacija u Srbiji "vrlo ozbiljna", navodeći da se "beleže rekordi kada je u pitanju dnevni broj novozaraženih".

"Očekivanja su da će se epidemiološka slika pogoršavati i u narednim nedeljama, kako u Evropi tako i u Srbiji", rekao je Ivanuša za današnji Blic.

Kako je objasnio, "prema informacijama kojima raspolažemo, glavni prenos se javlja u našim kućama, u zatvorenim ili prepunim restoranima, na skupovima ili radnim mestima i na zatvorenim javnim mestima".

"Mladi ljudi više izlaze i više se druže, pa se zato širenje vezuje za mlade, iako virus može da se širi i medju starijom populacijom", rekao je Ivanuša.

On je naglasio da je "poruka za sve ista - ako hoćemo da zaustavimo širenje virusa, moramo da se pridržavamo preventivnih mera, držimo fizičku distancu, nosimo maske, vodimo računa o respiratornoj higijeni i higijeni ruku".

"Znamo da su svi umorni jer ova situacija već neko vreme traje, a neizvesno je do kada će trajati", rekao je Ivanuša, pozivajući na pridržavanje zaštitnih mera protiv korone.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa