30. oktobar 2020.30. okt 2020.
Novi most na Savi: Radovi po utvrđenoj dinamici

Novi most na Savi: Radovi po utvrđenoj dinamici

U petak 30. oktobra, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac obišao je radove na izgradnji novog mosta preko reke Save kod Šapca. Most je deo projekta koji čine auto put Ruma-Šabac i brza saobraćajnica Šabac-Loznica.



Nakon šest meseci, koliko traju radovi na izgradnji novog mosta preko reke Save kod Šapca načelnik Vladan Krasavac je obišao gradilište ovog značajnog projekta. Do sada je ugrađeno na desetine šipova kako sa Šabačke tako i sa Sremske strane, jer se radovi obavljaju uporedo sa obe strane reke Save. Šipovi su postavljeni i u koritu reke Save.



Po rečima načelnika Vladana Krasavca radovi se odvijaju po utvrđenoj dinamici, što je odličan znak da se ozbiljno pristupilo realizaciji projekta. Izgradnjom mosta preko reke Save, auto puta Ruma- Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica ovaj kraj će dobiti na značaju, jer se obezbeđuje dolazak investitora, a samim tim i bolji život za sve naše građane.



Most će se nalaziti na 26 stubova, ukupne dužine 1330 metara, širine 23 metra, sa četiri vozne trake široke po 3,5 metara. Do sada je ugrađeno 220 šipova. Planirano je da radovi budu okončani u proleće 2023. godine.



Načelnik Vladan Krasavac je naglasio da nije bilo prekida radova na izgradnji mosta, radilo se punim kapacitetom, što ohrabruje i dokazuje da se obećanja koje je dala ministarka Mihajlović, Vlada Republike Srbije i predsednik Republike Srbije u potpunosti realizuju. Mačvanski upravni okrug postaje značajan, jer se ovom saobraćajnicom povezuje Zapadna Srbija i Republika Srpska. U narednom periodu očekuje se dolazak domaćih i stranih investitora u ove krajeve, što će doprineti ukupnom razvoju čitave naše države.



Auto put i brza saobraćajnica su nastavak Fruškogorskog koridora, kojim se omogućuje kvalitetnije i brže putovanje. Vrednost izgradnje mosta preko reke Save iznosi 73 miliona evra, a procenjena vrednost auto puta i brze saobraćajnice ukupne dužine 77,05 kilometara je 467,5 miliona evra.

Kabinet načelnika
Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa